Pasta Radiatori

Recept Pasta Radiatori Agli Anacardi

‘Pasta Radiatori Agli Anagardi’. Ik vind het al lekker klinken, en het smaakte ook nog eens fantastisch. Na alle vlees, kip en vis van de afgelopen periode vandaag maar weer eens een vegetarische maaltijd op tafel gezet. Een mooie pasta (Radiatori no137) met een beetje pesto, wat basilicum, pijnboompitten en geroosterde cashewnoten. O ja, en de naam klinkt wellicht wat ingewikkeld, de bereiding is uitermate eenvoudig.

Details

Servings

4 personen

Prep time

20 minuten

Cooking time

8 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak Pasta Radiatori no137 (of een andere pasta naar keuze)

  • 3 eetlepels groene pesto

  • 1 struik basilicum (alleen de blaadjes)

  • 1 struik peterselie

  • 1 ui

  • olijfolie

  • 1 hand pijnboompitten

  • 2 handen gezouten cashewnoten

  • 1 stuk parmezaan

  • 1 rood pepertje

  • 1 zak gemengde sla

Werkwijze

  • Maak de ui schoon, snipper hem fijn en fruit in een beetje olijfolie, samen met het fijngesneden pepertje. Zet daarna even aan de kant.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Strooi de pijnboompitten in de hete pan, hak de cashewnoten grof en voeg deze ook toe. Zet het vuur laag en rooster een minuut of 5. Schud de pan regelmatig om.
  • Zet een ruime pan water op hoog vuur met wat zout. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze grof. Hak de peterselie, hoeft niet te fijn. Kook de pasta 7 minuten, of 8 wanneer je iets meer gaarheid wil.
  • Verdeel de sla over de borden. Giet de pasta af (NIET AFSPOELEN!*) en doe terug in de pan. Roer de pesto door de paste, voeg daarna de basilicum, de gefruite ui en peterselie toe. Schep minimaal 1 minuut om.
  • Schep de pasta op de borden. Bestrooi met het geroosterde pijnboompitten en notenmengsel. Schil er met de kaasschaaf wat van de parmezaan overheen. Zet peper en zout op tafel.

*Pasta niet afspoelen na het afgieten? Nee dus. Je spoelt daarmee de zetmeel van de pasta waardoor een saus niet meer wil ‘hechten’ aan de pasta. Ja, maar… Nee, niet doen. Pasta gaat inderdaad aan elkaar kleven, maar alleen wanneer je er niets aan toevoegt. Gebruik desnoods wat olijfolie.

Eet vooral lekker!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie