Zeeuws Spek

Zeeuws Spek

Zeeuws Spek. Je vindt het heerlijk, of je vindt het verschrikkelijk. Een tussenweg lijkt er niet te bestaan. Ik ben er gek op en koop regelmatig een stukje bij de slager. Niet omdat ik het niet zelf wil maken, maar meer omdat ik er ter plekke een enorme trek in krijg. En, Zeeuws Spek maak je niet in een half uurtje. Zeeuws Spek moet je minimaal een uur of 24 laten marineren. Zelfgemaakt blijft uiteraard het mooist!

Zeeuws Spek (Bacon form Zeeland)

Recipe by Berend QuestCuisine: Holland, ZeelandDifficulty: Eenvoudig
Bereiding

30

minutes
Oventijd

40

minutes
Marineren

24

hours 
Totaal

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 kg varkensbuik zonder zwoerd

  • 3 eetlepels ketjap

  • 1 grote, rode ui

  • 50 gram bruine suiker

  • 1 lepel dijon mosterd

  • 1 lepel grove mosterd

  • 1 chili pepertje

  • 2 tenen knoflook

  • 2 lepels gerookte paprika

  • 1 lepel tomatenpuree

Werkwijze

  • Pel de ui, peper en knoflook en hak deze fijn. Doe dit samen met de mosterd, paprika en tomatenpuree in een keukenmachine. Voeg de ketjap en bruine suiker toe en maal alles tot een marinade.
  • Doe de marinade en de varkensbuik in een plastic zak en zet 24 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 160 graden en plaats de varkensbuik rechtstreeks op een rek. Zet er en schaal onder voor het lekken. Laat 55 minuten in de oven.
  • Lepel ieder kwartier even wat van het gelekte vocht over de varkensbuik. Dat is alles.
    Eet lekker!

Aantekeningen

    🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

    We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

    ReceptReQuest

    We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

    🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

    We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

    Geef een reactie