Paddenstoelenbouillon
Hoeveelheid
2
literBereiding
15
minutesKooktijd
1
hourTotaal
1
hour15
minutesOp de markt werd een grote zak gemengde paddenstoelen aangeboden voor een mooie prijs. Twee dagen later stond in huize Quest een paddenstoelenbouillon te trekken. En een omelet met paddenstoelen, uiteraard.
Ingrediƫnten
500 gram diverse paddenstoelen
1 ui
3 tenen knoflook
10 peperkorrels
stuk citroenschil
(Japanse) sojasaus naar smaak
scheutje olijfolie
Werkwijze
- Snijd de ui in dunne ringen, pel de knoflook en plet deze. Plet de peperkorrels.
- Fruit de ui, peper en knoflook in een ruime pan zonder dat het bruin wordt. Hak de paddenstoelen in stukken en voeg deze toe. Bak 5 minuten mee.
- Voeg 2,5 liter water toe en breng aan de kook. Laat op het kleinste pitje 1 uur trekken.
- Zeef de bouillon (bijvoorbeeld door een theedoek) en voeg de citroenschil toe. Laat nog even inkoken. Laat de bouillon afkoelen en voeg naar smaak sojasaus toe.
- Vries de bouillon in kleine porties in.