We kennen allemaal de flesjes knoflooksaus uit de winkel. Goedkoop, en eigenlijk weinig meer dan mayonaise met knoflookpoeder. Dat kan ook anders. Vandaag het recept voor een simpel knoflooksausje. Zonder mayo, puur de smaak van verse knoflook. Heerlijk bij een visje en een geroosterde courgette. Uiteraard is ook hier weer eindeloos mee te variëren. Maak het zouter, zoeter, pittiger of geef het meer zuur. Dit recept is slechts de basis, met een bijproduct welke ook prima te gebruiken is om iets in te bakken.
Details
8 personen
30 minuten
20 minuten
Werkwijze
- Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de kont van de knoflookbollen en zet deze rechtop in een ovenschaaltje. Besprenkel ruim met een goede olijfolie. Bestrooi ook vooral ruim met gedroogde tijm en zet 20 minuten in de oven. Pof de knoflook gaar.
- Laat de knoflook afkoelen. Haal de gare tenen knoflook uit hun verpakking (je knijpt ze er zo uit) en leg deze in een pan. Voeg de melk toe, laat warm worden (niet koken) en pureer.
- Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Sprenkel de saus over je groente of aardappelen. Saus die over blijft kun je uiteraard in ene kommetje op tafel zetten.
De olie die is overgebleven is heerlijk om bijvoorbeeld je groente in de bakken.
Eet lekker!


