Pan Tosti
Course: Lunch, Tussendoor, OntbijtCuisine: QuestDifficulty: SimpelPorties
2
personenBereiding
5
minutesBaktijd
10
minutesTotaal
15
minutesEven snel een tosti voor ontbijt, lunch of tussendoor? Voor een echt lekkere tosti leg je het broodje eens in de koekenpan in plaats van in een tosti-ijzer. Kun je de tosti ook veel beter aankleden.
Ingrediënten
4 sneden wit of bruin brood (bijvoorbeeld spelt)
klontje roomboter
10 plakjes belegen kaas
4 gedroogde tomaatjes
4 plakjes tomaat
paar stukjes witte kaas (van de oosterse winkel)
Zoete chili saus
Toefje yoghurtmayonaise
Werkwijze
- Beleg het brood – zonder boter – met de plakjes belegen kaas. Hak de gedroogde tomaatjes fijn en leg die op de kaas. Leg twee sneetjes brood op elkaar.
- Verwarm een koekenpan op laag vuur. Besmeer één zijde van iedere tosti met een beetje roomboter. Leg de tosti’s met de beboterde zijde in de koekenpan en laat rustig bruinen.
- Voor je de tosti’s omdraait besmeer je de bovenzijden met een beetje roomboter. Laat nu de andere zijde van de tosti’s bruinen.
- Snijd ondertussen de dunne plakjes tomaat. Haal de tosti’s uit de pan, leg er wat Turkse kaas op en maak af met de tomaat.
- Serveer met wat chili saus en een toefje van de mayonaise.