Sandwich ‘The Day After’
Course: OntbijtCuisine: QuestDifficulty: SimpelPorties
4
personenBereiding
10
minutesKoekenpan
10
minutesTotaal
20
minutesKatertje opgelopen? Wakker geworden met koppijn? Het is een keuze: doorgaan met oliebollen en bier of een stevige ‘Sandwich The Day After’.
Ingrediënten
2 dik gesneden boterhammen
2 eieren
10 plakken geitenkaas
3 eetlepels zachte, blauwe kaas
peper en zout
een goede, 15 jaar oude balsamico
wat rucola
10 plakken gerookte spek
paar takjes tijm
roomboter
Werkwijze
- Zet twee koekenpannen op een laag vuur en laat warm worden. In de ene pan leg je de takjes tijm + de plakken spek. Besmeer de boterhammen aan één kant met boter. Leg de boterhammen in de andere pan, met de beboterde kant naar beneden . Laat de spek knapperig worden en de boterhammen aan een kant bruin bakken.
- Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Leg wat rucola op de borden en besprenkel met balsamico.
- Besmeer de bovenkant van het brood met boter en draai de boterhammen om.
- Bedek de boterhammen met de geitenkaas.
- Haal de spek uit de pan, leg apart. Verwijder de takjes tijm en voeg aan het spekvet een klont boter toe. Voeg de geklutste eieren toe en laat even stollen in de pan, de bovenkant moet niet helemaal droog worden. Leg nu de blauwe kaas op het ei en vouw het ei dicht.
- Snijd het gevouwen ei in twee stukken. Leg de stukken ei op de broodjes terwijl deze nog in de pan liggen.
- Leg nu het ei en de spek op de bordjes en eet vooral smakelijk.