Sandwich the day after

Sandwich ‘The Day After’

Sandwich ‘The Day After’

Recipe by Berend QuestCourse: OntbijtCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Porties

4

personen
Bereiding

10

minutes
Koekenpan

10

minutes
Totaal

20

minutes

Katertje opgelopen? Wakker geworden met koppijn? Het is een keuze: doorgaan met oliebollen en bier of een stevige ‘Sandwich The Day After’.

Ingrediënten

  • 2 dik gesneden boterhammen

  • 2 eieren

  • 10 plakken geitenkaas

  • 3 eetlepels zachte, blauwe kaas

  • peper en zout

  • een goede, 15 jaar oude balsamico

  • wat rucola

  • 10 plakken gerookte spek

  • paar takjes tijm

  • roomboter

Werkwijze

  • Zet twee koekenpannen op een laag vuur en laat warm worden. In de ene pan leg je de takjes tijm + de plakken spek. Besmeer de boterhammen aan één kant met boter. Leg de boterhammen in de andere pan, met de beboterde kant naar beneden . Laat de spek knapperig worden en de boterhammen aan een kant bruin bakken.Sandwich the day after
  • Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Leg wat rucola op de borden en besprenkel met balsamico.Sandwich the day after
  • Besmeer de bovenkant van het brood met boter en draai de boterhammen om.Sandwich the day after
  • Bedek de boterhammen met de geitenkaas.Sandwich the day after
  • Haal de spek uit de pan, leg apart. Verwijder de takjes tijm en voeg aan het spekvet een klont boter toe. Voeg de geklutste eieren toe en laat even stollen in de pan, de bovenkant moet niet helemaal droog worden. Leg nu de blauwe kaas op het ei en vouw het ei dicht.
  • Snijd het gevouwen ei in twee stukken. Leg de stukken ei op de broodjes terwijl deze nog in de pan liggen. Sandwich the day after
  • Leg nu het ei en de spek op de bordjes en eet vooral smakelijk.Sandwich the day after

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie