Kabeljauw Gestoofd in Botersaus

Gestoofde Kabeljauw in Botersaus

Mijn oma was een Urker. Geboren in 1916, toen Urk nog een eiland was. En hoewel in 1939 verbonden met het vasteland, de eerste weg naar Urk kwam er pas in 1948. Urk is beroemd (of berucht zo je wilt) om meer dan alleen vis, maar ik stel voor het hier bij de vis te houden. Mijn oma stoofde altijd een scholletje in botersaus. Het seizoen voor schol is helaas nog niet begonnen. Vandaar mijn recept voor een in Botersaus Gestoofde Kabeljauw.

Kabeljauw Gestoofd in Botersaus

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

Personen
Bereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

25

minutes

Ingrediënten

  • 4 kabeljauw filets

  • 250 gr roomboter

  • 1 sjalot

  • 1 klein rood pepertje zonder zaadjes

  • 1 teen knoflook

  • 1 citroen

  • peper en zout

  • 1 eetlepel grove mosterd

  • verse peterselie

Werkwijze

  • Snipper de ui, de knoflook en peper en fruit in 50 gram van de boter. Niet laten bruinen.Kabeljauw Gestoofd in Botersaus
  • Smelt de boter op laag vuur, doe er de zest van de citroen, het sap en de mosterd in.
  • Maal wat zout en peper over de kabeljauw, doe ze in de boter en stoof een minuut of 8. Schep zo nu en dan even wat van de suas over de vis.Kabeljauw Gestoofd in Botersaus
  • Haal de vis voorzichtig uit de saus, leg ze op een bord. Snijd peterselie door de saus, breng op smaak met peper en zout.
  • Ik serveerde de vis met aardappelen en gebakken broccoli. Wees niet te zuinig met de saus!Kabeljauw Gestoofd in Botersaus

Aantekeningen

    🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

    We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

    close

    ReceptReQuest

    We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

     

    Geef een reactie