Om sommige gerechten goed te bereiden ben je dagen kwijt. Voor andere lekkere hapjes is een kwartiertje genoeg. Vandaag een klein, eenvoudig receptje voor een heerlijk broodje uit de oven. Heerlijk voor bij de salade, een kom soep of gewoon, als basis voor een lekkere lunch. Ook lekker om je oude brood op te ruimen als je niet zo van het weggooien bent en vindt dat de eendjes hun eigen kostje maar moeten opscharrelen.
Details
4
10
5
Ingrediënten
Een paar stukken brood (bijvoorbeeld restjes)
2 tenen knoflook
Goede olijfolie
een rood pepertje
vers gemalen zout
Werkwijze
- Doe 100 ml olijfolie in een keukenmachine (of met de staafmixer) en voeg de knoflook en het rode pepertje toe
- Maal tot een homogene massa, voeg het sap van een halve citroen toe
- Bak ongeveer 5 minuten onder de grill van de oven.
Voor de lunch van vandaag bakte ik wat knoflookbrood, deed er wat pesto bij en een beetje gerookte ham en wat gehakte peterselie. Ook lekker, kan ik je zeggen 😉