koken zonder pakjes

Snelle Zomerse Salade

Op vrijdag ga ik – als het even kan – over de markt in Leeuwarden. Daar haal ik kruiden, verse knoflook en groenten. Ik heb nooit een lijstje, ik koop wat ik denk nodig te hebben, aangevuld met waar ik op dat moment ‘zin an heb’. In de dagen daarna bedenk ik wat we er van kunnen maken. Een snelle en gezonde salade bijvoorbeeld. Heerlijk bij een BBQ, naast een geroosterd broodje of bij een gebakken aardappeltje.

Details

Personen

4

Bereiding

15

Ingrediënten

  • een handje veldsla

  • een handje rucola

  • een rode ui

  • een paar zwarte olijven

  • een paar snoeptomaatjes

  • een stukje witte kaas (bijvoorbeeld Turkse zachte kaas)

  • olijfolie

  • een limoen

  • balsamico

Werkwijze

  • Was de rucola en veldsla, verdeel in een ruime schaal
  • Snijd de ui in dunne ringen, verdeel over de sla
  • Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de olijven over de salade en verkruimel de kaas over de salade
  • Rasp een beetje van de schil van de limoen over de salade, besprenkel de salade met het sap van de limoen en besprenkel de salade met wat olijfolie. Als laatste druppel je er nog wat balsamico overheen.

Deze salade is altijd lekker. Het maakt echter wel verschil of je olijfolie en balsamico van hoge kwaliteit gebruikt. Goede olijfolie en echt goede balsamico zijn kostbaar, ik weet het. Echter, wanneer je deze ingrediënten bewaard voor die gerechten die het echt nodig hebben gaat een flesje ook heel lang mee.

Goed, maar niet goedkoop…

Eet smakelijk!

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie