Dit recept voor een Italiaanse ‘Zuppa di Pollo con Fagioli Cannellini’ (Kippensoep met Cannellini Bonen) maakte ik zonder de zoute kippenbouillonblokjes, maar met een halve liter van mijn eigen gemaakte runderbouillon. Het resultaat is een geweldige, smaakvolle en voedzame maaltijdsoep. De soep is uitermate simpel te bereiden, kost niet veel tijd en ik kan mij niet voorstellen dat er veel mensen zijn die deze soep niet weten te waarderen. Of je moet vegetariër zijn uiteraard.
Zuppa di Pollo con Fagioli Cannellini
Course: Hoofdgerecht, Lunch, SoepCuisine: ItaliaansDifficulty: Simpel1.5
liter15
minutes30
minutes45
minutesIngrediënten
250 gram kippendijen
2 blikken cannellini bonen
2 grote winterpenen
3 stengels bleekselderij
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
1/2 liter eigengemaakte bouillon (of 3 bouillonblokjes)
bosje verse selderij
olijfolie
flinke kneep citroensap
Werkwijze
- Maak de ui, peper en knoflook schoon, snijd fijn en fruit tot de ui glazig is in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de kippendijen toe en bak deze mee tot kip rondom aangebraden is.
- Voeg de bouillon en een liter water (of bouillonblokjes en 1,5 liter water) toe en breng aan de kook. Laat de soep met kip 15 minuten koken. Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij. Haal de kip uit de soep en zet apart. Voeg nu de wortel en bleekselderij aan de soep toe en breng nogmaals 15 minuten aan de kook.
- Trek de kip met vorken uit elkaar en voeg weer toe aan de soep. Spoel de bonen in een vergiet en voeg toe. Nu nog even doorwarmen, op smaak brengen met peper en zout en als laatste een kneep citroensap en de fijngehakte selderij er door.
Eet smakelijk!