Deze week waren er eindelijk weer een paar dagen met de geur van voorjaar. Een blauwe lucht, zingende vogels, lammetjes in de wei en pulletjes in de sloot. Heerlijk! Ik krijg dan ook direct weer zin om buiten te eten. Lekker in het zonnetje met een mooie, frisse salade. Om zoveel mogelijk tijd buiten te kunnen zijn een recept voor een heerlijke, Zonnige Aardappel Salade die als maaltijd kunt eten. Super simpel en in een half uurtje op tafel. Fantastisch van smaak en een lust voor het oog!
Zonnige Aardappel Salade
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, LunchCuisine: GrieksDifficulty: Simpel4
personen10
minutes20
minutes30
minutesIngrediƫnten
750 gram mooie, rode aardappel
1 rode ui
1 teen knoflook
1 grote tomaat
handje kappers
handje zwarte olijven
1 blok witte Turkse of Griekse kaas
2 limoenen
1 handje verse peterselie
peper en zout
Werkwijze
- Was de (ongeschilde) aardappelen, snijd deze in de lengte door de helft en kook ongeveer 20 minuten (niet te gaar, houd de aardappel stevig).
- Snijd ondertussen de ui in dunne, halve ringen. Rasp 1 van de limoenen. Doe de rasp samen met het sap van de 2 limoenen en de geraspte knoflookteen in een schaal, voeg een flinke scheut olijfolie en zout en peper toe. Roer door elkaar (kloppen hoeft niet).
- Giet de aardappel af, laat eventueel buiten wat afkoelen in een vergiet en leg ze op een groot, diep bord. Verdeel de ui, de olijven, de kappers en de in stukken gesneden tomaat over de aardappelen en giet het mengsel met de olijfolie er over.
- Verkruimel de witte kaas over de salade. Serveer met wat fijngesneden peterselie.
Eet lekker!