Ook in de Keuken van Quest staat tegenwoordig een Airfryer. Tot nu toe geen slechte ervaringen mee overigens. Handig, veel minder vet en geen snackbarlucht in je huis. Vandaag een recept voor Zoete Aardappelen uit de Airfryer met een salade van witlof en een hamburger. Er stond nog een restant kaassaus. Serveren we er naast. Als dip bij de aardappel, als dressing in de salade of als kaas over de hamburger. Het kan allemaal.
We waren maar met z’n tweetjes vandaag, dus we deden bescheiden met de hoeveelheden.
De Zoete Aardappelen:
- 4 zoete aardappelen
- Scheutje olijfolie
- Kruidenmix naar keuze (ik nam Italiaanse, van de markt)
- Chili poeder
- Zout
Bereiding:
Laat de aardappelen in de schil, maak ze onder de kraan schoon. Snijd de aardappelen doormidden, de halve in partjes. Zet de partjes een half uurtje in water. Giet de aardappelen af, dep de aardappelen droog met een keukenrol en doe ze in een schaal. Giet er een scheutje olijfolie overheen, en de strooi de kruiden er over. Even door elkaar scheppen en dan 15 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden. Halverwege even omschudden.
Bij het serveren zout over de aardappelen malen.
De Witlof Salade:
- Eén grote stronk witlof
- Een citroen
- Een grote (hand)sinaasappel
- Een peer
- Een appel
- Een beetje munt
- Een beetje venkelzaad
- Olijfolie
Bereiding:
Snijd de lof doormidden, en daarna de delen nogmaals. Snijd de kwarten fijn. Was de lof, doe deze in een kom. Rasp de helft van de citroen en doe de rasp bij de lof. Snijd de citroen door en pers deze uit boven de lof. Hussel even, dan wordt de lof niet bruin.
Maak de rest van het fruit schoon en snijd dit door de salade. Strooi wat munt en een theelepel venkelzaad over de salade.
Serveer op kamertemperatuur.