Dit soepje bereid je in een hete wok. Simpel, heel snel en ook nog eens erg lekker. Omdat in huize Quest de voorkeur uitgaat naar groente met een ‘bite’ verwerkte ik in deze soep een koolrabi en een venkel. Uiteraard kun je voor je eigen soep iedere groente gebruiken die jij lekker vindt. Ik voegde nog wat balletjes van rundergehakt toe maar je kunt dit soepje helemaal vegetarisch houden.
Bouillon van snijafval en restjes
Deze groente uit de wok wordt een soep met behulp van een heerlijke groentebouillon. Groentebouillon kun je prima maken van restjes en ‘snijafval’. De harde groene delen van de prei, het onderste deel van de bleekselderij, een overgebleven peen maar ook de schil van een ui. In een groentebouillon gaat bij mij ook vaak een lepel Provençaalse kruiden en het sap van een citroen.
Woksoepje
Course: De keuken van Quest, SoepCuisine: QuestDifficulty: Simpel4
Personen10
minutes15
minutes25
minutesIngrediënten
1,5 liter groentebouillon
1 koolrabi
1 winterpeen
1 venkel
1 grote ui
1 teen knoflook
witte deel van een prei
optioneel: rundergehaktballetjes
peper en zout
rood pepertje
olijfolie
Paar takken selderij
Werkwijze
- Maak de wok goed warm. Snipper de ui en hak de knoflookteen en het pepertje fijn. Doe een scheutje olijfolie in de wok en fruit de ui, knoflook en rode peper onder voortdurend omscheppen tot de ui glazig is.
- Voeg de rest van de (grof) gesneden groenten toe en wok alles op hoog vuur voor een minuut of 5. Voeg peper en zout naar smaak toe. (Als je de bouillon van blokjes maakt voeg je geen zout toe!)
- Blus de groente af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg nu – als je dat wilt – de gehaktballetjes toe. Laat de soep een minuut of 10 op laag vuur sudderen.
- Serveer de soep met een handje verse selderij.