Vietnamese Loempia

Vietnamese Loempia’s

Dit is een recept voor Vietnamese Loempia’s. Ik weet niet of een Vietnamees zich er ook in zou herkennen, ik heb namelijk nog nooit in Vietnam een loempia gegeten. Maar, in Nederland zie je tegenwoordig op iedere straathoek een kraam staan waar ze te koop worden aangeboden. Dat is al jaren zo, al is de kwaliteit van het gebodene de laatste jaren achteruit gehold. De oplossing is simpel: zelf maken. De oplossing is dan wel simpel, de loempia’s maken zal voor veel mensen toch wel wat lastig zijn. Ook ik had de nodige moeite om een mooie, strak opgerolde loempia te maken. Mijn tip: bekijk vooral de video die ik heb bijgevoegd, gebruik niet te veel vulling per loempia en verwerk de filodeeg vellen in een beetje tempo. Als deze namelijk uitdrogen worden ze onhandelbaar en scheuren.

De Vietnamese loempia

In het AD stond in 2017 een leuk artikel over de familie Nguyen die al meer dan 30 jaar Vietnamese Loempia’s bakken. Bootvluchtelingen waren zij, niet langer veilig in Vietnam vanwege hun steun aan de Amerikanen. Loempia’s bakken, uit nood geboren. Voor ons Nederlanders een verrijking en waarschijnlijk voor velen de eerste kennismaking met ‘streetfood’.

Vietnamese Loempia’s

Recipe by Berend QuestCourse: Lunch, SnacksCuisine: Vietnamees, HollandsDifficulty: Lastig
Bereiding

1

hour 
Baktijd

18

minutes
Totaal

1

hour 

18

minutes

Ingrediënten

  • 1 pakje ‘glas noodles’

  • filodeeg

  • 1 bakje taugé

  • 250 gram kippendijen

  • 1/4 Chinese kool

  • 2 blokjes kippenbouillon

  • 1 teen knoflook

  • 1 rode peper

  • 1 grote ui

  • 3 cm verse gemberwortel

  • 1 blokje (1 cm2) trassi

  • peper en zout

Werkwijze

  • Snijd de knoflook, gemberwortel en ui en fruit deze in een wok samen met de trassi. Snijd ondertussen de kippendijen in kleine stukjes (echt, je wilt geen grote stukken kip, dat is niet te verwerken).
  • Als de ui glazig is voeg je de kip toe. Bak even flink door. Voeg nu de peper en Chinese kool toe en verkruimel de bouillonblokjes boven de wok. Zet het vuur laag en laat rustig een paar minuten smoren.
  • Maak de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en snijd de lange noedels een paar keer door om verwerkingen makkelijker te maken.Vietnamese Loempia
  • Doe de taugé bij de rest van de groenten en kip en bak even een minuut of 2 mee. Zet het vuur uit, voeg de noedels toe en laat afkoelen tot handwarm.Vietnamese Loempia
  • Maak nu loempia’s volgens de instructie op de video. Je kunt rustig een hele grote partij maken, de loempiaś laten zich goed invriezen. Bakken kan in de oven op 180 graden (18 – 20 minuten) of goudbruin bakken in de olie.Vietnamese LoempiaVietnamese Loempia

Zo rolt de loempia

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie