Vega Burger Groente Patat

Vega Burger met Patat van Groenten

Vandaag een recept voor een Vega Burger met Patat van Groenten. Wij eten met enige regelmaat vegetarisch, maar meestal is dat een pasta met bijvoorbeeld alleen een pesto. Na een heerlijk en overdadig feest van Pulled Pork de dag ervoor besloot ik om dan nu ook maar eens echt wat anders te doen. Wel patat, maar zonder aardappel. Wel een burger, maar zonder vlees of kip. Het resultaat was een prima alternatief voor de patat van aardappel en de burger van vlees. En hoewel er wel wat werk en tijd in gaat zitten is het beslist niet ingewikkeld om te maken.

Vegetarisch?

Bij het schrijven van dit recept dacht ik aan de eieren die er in gebruikt worden. Is dat wel vegetarisch, vroeg ik mij af? Ik keek even op de website ‘Vegetariers.nl’ en was werkelijk stomverbaasd. Dat er vegetariërs en veganisten bestaan, dat wist ik nog wel. Maar dat ook mensen die geen vlees eten onderverdeeld zijn in pescotariërs, pollotariërs, lacto-ovo-vegetariërs en lacto-vegetariërs was mij onbekend. Bijzonder toch dat in een wereld waarin iedereen gelijk moet worden gesteld de mensen zelf zich alsmaar verder willen opdelen in sub-groepjes.

Vega Burger met Patat van Groenten

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

Personen
Bereiding

30

minutes
Baktijd

20

minutes
Totaal

50

minutes

Ingrediënten

  • Voor de patat
  • 1 winterpeen

  • 1 Pastinaak

  • 1/2 knolselderij

  • 1 groot ei

  • paneermeel

  • olijfolie

  • peper en zout

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • Voor de hamburger
  • 1/2 pakje tofu

  • 2 bosuitjes

  • 1 sjalot

  • 1 eetlepel gerookte paprika(vlokken)

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 2 eetlepels knoflookpoeder

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 3 eetlepels bloem

  • peper en zout naar smaak

  • Voor de saus
  • 3 eetlepels creme fraiche

  • 1 eetlepel mayonnaise

  • 1 eetlepel grove mosterd

  • 1 eetlepel honing

  • rasp en sap van een 1/2 citroen

  • eventueel wat zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de tofu uit de verpakking, verkruimel de tofu zo fijn mogelijk en leg de tofu in een vergiet. Zet er wat zwaars op en pers op deze manier zoveel mogelijk vocht uit de tofu.
  • Voor de patat
  • Was de groenten en snijd deze allemaal in ongeveer gelijke patatten. Zet een pan wat op het vuur en breng aan de kook. Blancheer de groenten ongeveer 2 minuten. Giet af, dep droog met keukenpapier.
  • Klop het ei los. Doe een flinke hoeveelheid paneermeel in een ruime kom en meng die met zout, peper en paprikapoeder.
  • Haal de patat door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel. Leg de patat op een met bakpapier bedekte bakplaat (zo groot mogelijk) en schuif in het midden van de oven.
  • Bak de patat 20 minuten, draai een keer de patat na 10 minuten, dat kan gemakkelijk door het bakpapier er onder weg te halen en zo de patat om te draaien.
  • Voor de hamburgers
  • Wanneer de patat in de oven staat: Snijd de bosui en sjalot fijn en meng dit met de rest van de ingredienten met de tofu. Maak van het mengsel hamburgers. Bak deze in wat olijfolie aan beide kanten mooi bruin.
  • Zet de pan met de hamburgers onder in de oven bij de patat tot de patat mooi aangekleurd is.
  • De saus
  • Meng de ingrediënten door elkaar, meer werk is het niet.
    Wij serveerden de hamburger met een flinke schep van de saus, de rest van de saus gebruikten we om de patat in te dippen.
    Eet lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie