In de koelkast lag een dubbele dosis champignons. Foutje van de afdeling inkoop zeg maar. Soep was er nog genoeg. In de vriezer lagen nog 2 varkenshaasje. Het ‘champignon probleem’ hebben we dus opgelost door een heerlijke Varkenshaas in Champignon-Roomsaus te bereiden. Dit recept Varkenshaas in Champignon-Roomsaus is heerlijk van smaak, eenvoudig te maken en staat ook zo op tafel. Ik was binnen een half uurtje klaar.
Varkenshaas in Champignon-Roomsaus
Course: HoofdgerechtCuisine: WereldDifficulty: Eenvoudig4
personen15
minutes15
minutes30
minutesIngrediënten
2 flinke varkenshaasjes
400 gram champignons
1 ui
250 ml slagroom
boter
1 flinke eetlepel bloem
een scheut witte wijn
1 eetlepel worcester saus
1 rode peper
2 tenen knoflook
peper en zout
handje verse peterselie
Werkwijze
- Laat de varkenshaasje op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons aan plakken.
- Smelt een klont boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook en de rode peper glazig. Voeg de champignons toe en smoor de zacht. Voeg de bloem toe en bak even mee. Blus af met de wijn. Roer goed door, laat de saus binden.
- Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout, de worcester saus en voeg de peterselie toe. Houd warm (hoeft niet te koken).
- Bak de varkenshaasjes in boter rondom bruin. Gaar daarna nog een minuut of 5 door. Een goede varkenshaas kun je rosé eten. Heb je disgenoten die geen rosé varkensvlees willen? Geef hen plakken van ‘het staartje’. Dit is dunner vlees, dus eerder gaar.
- Snijd de varkenshaas in plakken en serveer de varkenshaas met een paar flinke scheppen saus. Wij aten er een gebakken spinazie met walnoten bij.
Eet lekker!