Varkenshaas in Champignon-Roomsaus

Varkenshaas in Champignon-Roomsaus

In de koelkast lag een dubbele dosis champignons. Foutje van de afdeling inkoop zeg maar. Soep was er nog genoeg. In de vriezer lagen nog 2 varkenshaasje. Het ‘champignon probleem’ hebben we dus opgelost door een heerlijke Varkenshaas in Champignon-Roomsaus te bereiden. Dit recept Varkenshaas in Champignon-Roomsaus is heerlijk van smaak, eenvoudig te maken en staat ook zo op tafel. Ik was binnen een half uurtje klaar.

Varkenshaas in Champignon-Roomsaus

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: WereldDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

15

minutes
Baktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 flinke varkenshaasjes

  • 400 gram champignons

  • 1 ui

  • 250 ml slagroom

  • boter

  • 1 flinke eetlepel bloem

  • een scheut witte wijn

  • 1 eetlepel worcester saus

  • 1 rode peper

  • 2 tenen knoflook

  • peper en zout

  • handje verse peterselie

Werkwijze

  • Laat de varkenshaasje op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons aan plakken.
  • Smelt een klont boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook en de rode peper glazig. Voeg de champignons toe en smoor de zacht. Voeg de bloem toe en bak even mee. Blus af met de wijn. Roer goed door, laat de saus binden.
  • Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout, de worcester saus en voeg de peterselie toe. Houd warm (hoeft niet te koken).
  • Bak de varkenshaasjes in boter rondom bruin. Gaar daarna nog een minuut of 5 door. Een goede varkenshaas kun je rosé eten. Heb je disgenoten die geen rosé varkensvlees willen? Geef hen plakken van ‘het staartje’. Dit is dunner vlees, dus eerder gaar.
  • Snijd de varkenshaas in plakken en serveer de varkenshaas met een paar flinke scheppen saus. Wij aten er een gebakken spinazie met walnoten bij.
    Eet lekker!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie