Niets zo lekker als een soep met een goede bouillon als basis en verse ingrediënten. Vandaag een recept voor een heerlijke verse Tomaten-Paprika Soep, gemaakt met verse Roma tomaten en in de oven geroosterde paprika’s.
Verse Tomaten-Paprika Soep
Course: Hoofdgerecht, lunch, tussendoorCuisine: QuestDifficulty: EenvoudigPrep time
30
minutesKooktijd
30
minutesTotaal
1
hourIngrediënten
1 kg Roma tomaten
500 gram puntpaprika’s
2 sjalotten
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 stengels beekselderij
2 eetlepels droge Italiaanse kruiden
2 blikjes tomatenpuree
2 liter runderbouillon
1 scheut droge port
olijfolie
slagroom
Werkwijze
- Verwarm de oven op de grilstand. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door verwijder de zaden en was de paprika’s onder de kraan. Gril daarna de paprika’s tot ze een mooie geblakerde huid krijgen.
- Zet een pan water op het vuur, breng aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze 1 minuut in het kokende water en stort ze in een bak met koud water. Nu kun je de schillen er af halen met je handen. Snijd de tomaten door de helft.
- Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Bak in een grote soeppan in een beetje olijfolie glazig. Voeg de kruiden, de bleekselderij en peper toe. Voeg nu de tomatenpuree toe, bak even door. Blus met een scheutje port.
- Voeg de tomaten toe en houd alles op het vuur, schep regelmatig om tot de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan de geroosterde en in stukken gesneden paprika’s toe.
- Doe de bouillon in de pan bij de tomaten en paprika’s. Breng het geheel aan de kook. Haal de pan van het vuur, met een staafmixer maak je de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met een scheutje slagroom en een fijngesneden blaadje selderij en/of peterselie.