Tagliatelle met Zalm en Spinazie

Tagliatelle met Zalm en Spinazie

Deze Tagliatelle met op de huid gebakken Zalm en Spinazie is niet moeilijk te maken. Een mootje zalm bakken kan iedereen, mits je maar een mooi, vers stukje zalm hebt. Haal je vis bij een goede visboer, dat is de basis voor je succes. Verse zalm is namelijk stevig, is de zalm wat ouder dan wordt het steeds moeilijker om het mootje aan twee kanten gebakken te krijgen zonder dat hij uit elkaar valt. Het sausje maakte ik van roomboter, mosterd, dille en honing. Je kunt er echt vanuit gaan dat je aan een bescheiden bordje genoeg hebt. Deze Tagliatelle met Zalm en Spinazie is niet alleen heerlijk, het is ook voedzaam.

Tagliatelle met Zalm en Spinazie

Recipe by Berend QuestCourse: HoofgerechtCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Ingrediënten

  • 4 moten zalm op de huid

  • roomboter

  • 500 gram gewassen spinazie

  • 1 sjalot

  • 1 rode peper

  • 1 eetlepel oregano

  • peper en zout

  • olijfolie

  • Voor het sausje
  • extra roomboter

  • 1 eetlepel grove mosterd

  • 1 flinke theelepel dille

  • 1 citroen

  • 2 eetlepels kappertjes

  • scheutje witte wijn

Werkwijze

  • Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook.
  • Fruit een gesnipperd uitje met het gesneden pepertje en de oregano in een scheutje olijfolie in een wok, houd de wok warm.
  • Verhit een koekenpan en smelt een flinke klont boter, als de boter gaat bruinen leg je de zalm op de huid in de pan en temper het vuur tot matig.
  • Nu is het belangrijk dat je niet met de zalm gaat rommelen. Rustig laten bakken en de zalm pas weer aanraken wanneer deze op het dikste gedeelte bijna tot de helft is gegaard, dat kun je vrij makkelijk zien. Dan pas draai je de zalm, en je zult zien dat de vis dan ook niet meer vast aan de pan gebakken zit.
  • Zet het vuur nu hoog onder de wok en bak de spinazie. Doe ook de tagliatelle in de pan met kokend water en kook volgens de verpakking.
  • Doe een extra klont boter bij de zalm en schep vet over de zalm tijdens het bakken. Na een minuut of 3 tot 4 is de zalm gaar en haal je deze uit de pan en bedek met alu folie.
  • Voeg wat kappers, de mosterd, sap van de citroen, dille, een scheutje witte wijn en wat honing toe aan de koekenpan waar de vis in gebakken is en meng alles goed door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Roer er tenslotte nog een klontje boter door en zet het vuur uit.
  • Leg op alle borden wat van de tagliatelle, de spinazie en de zalm. De zalm kan met de huid worden opgegeten, die is heerlijk knapperig. Serveer er saus naar smaak bij.Tagliatelle met Zalm en Spinazie

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie