Tagliatelle Rode Pesto en Spekjes

Tagliatelle met Rode Pesto en Spekjes

Met een eigengemaakte bouillon kun je heel veel kanten op. Het is de perfecte basis voor soep en saus, maar ook een geweldige smaakversterker wanneer je bijvoorbeeld groente en/of vlees voor een pasta bakt. Ik serveerde een tagliatelle in een rode pesto van paprika met daarbij gebakken spekjes die ik afgeblust heb met een kopje eigengemaakte bouillon. Het was verrukkelijk. Ik kan je dan ook niet genoeg op het hart drukken om een keer bij jouw slager een paar kilo runderbotten op te halen, bouillon te maken en afscheid te nemen van de voorverpakte bouillonblokjes.

Tagliatelle met Rode Pesto en Spekjes

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Prep time

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram tagliatelle

  • Voor de pesto
  • 3 ingemaakte, geroosterde paprika’s

  • 50 gram pijnboompitten

  • 50 gram parmezaan

  • scheut olijfolie

  • 4 takjes tijm

  • 1 teen knoflook

  • Voor de topping
  • 250 gram spekreepjes

  • 4 eetlepels kappertjes

  • een kopje eigengemaakte bouillon of witte wijn (geen bouillonblokje, dan wordt het echt te zout)

Werkwijze

  • Breng een grote pan water aan de kook. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en vermaal tot een grove pesto.
  • Bak de spekjes in een klein beetje olijfolie tot deze knapperig beginnen te worden maar bak ze niet helemaal door. Schep er de kappertjes overheen en blus af met de bouillon of witte wijn. Laat nog even wat inkoken op laag vuur.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Giet de pasta af, meng er de pesto door en schep op borden. Maak af met een topping van de spekjes. Schep er tenslotte een lepel vocht uit de koekenpan over.
    Eet smakelijk!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie