In december 2020 publiceerde ik al eens een recept voor een salade van rauwe spruitjes. In dat recept werden de spruiten vergezeld van wortel. Vandaag een recept voor een Spruiten-Paprika Salade. Heerlijk fris, met de smaak en geur van geroosterde paprika.
Spruiten-Paprika Salade
Course: BijgerechtCuisine: HollandsDifficulty: SimpelBereiding
15
minutesIngrediƫnten
250 gram spruiten
1 grote puntpaprika
handje pijnboompitten
eetlepel venkelzaad
1,5 eetlepel Turkse Yoghurt
0,5 eetlepel mayonnaise
olijfolie
1 theelepel grove mosterd
peper en zout
1 theelepel paprika vlokken
1 sjalotje
Werkwijze
- Snijd de spruitjes in dunne schijfjes, snijd ook de paprika in zo dun mogelijke schijven.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Haal de pitten uit de pan, zet de pan weer op het vuur met een paar druppels olijfolie. Rooster de paprika.
- Wanneer de paprika mooi van kleur is voeg je nog een minuut de gesneden sjalot toe. Daarna het vuur uit en wat laten afkoelen.
- Maak een marinade van de mayonnaise, yoghurt, mosterd en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Meng de marinade en de paprika met de spruitjes. Kneus de venkelzaadjes in een vijzel en voeg toe. Bestrooi als laatste met wat paprika vlokken.
Eet lekker!