Salade van Spruiten en Paprika

Spruiten-Paprika Salade

In december 2020 publiceerde ik al eens een recept voor een salade van rauwe spruitjes. In dat recept werden de spruiten vergezeld van wortel. Vandaag een recept voor een Spruiten-Paprika Salade. Heerlijk fris, met de smaak en geur van geroosterde paprika.

Spruiten-Paprika Salade

Recipe by Berend QuestCourse: BijgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Simpel
Bereiding

15

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram spruiten

  • 1 grote puntpaprika

  • handje pijnboompitten

  • eetlepel venkelzaad

  • 1,5 eetlepel Turkse Yoghurt

  • 0,5 eetlepel mayonnaise

  • olijfolie

  • 1 theelepel grove mosterd

  • peper en zout

  • 1 theelepel paprika vlokken

  • 1 sjalotje

Werkwijze

  • Snijd de spruitjes in dunne schijfjes, snijd ook de paprika in zo dun mogelijke schijven.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Haal de pitten uit de pan, zet de pan weer op het vuur met een paar druppels olijfolie. Rooster de paprika.
  • Wanneer de paprika mooi van kleur is voeg je nog een minuut de gesneden sjalot toe. Daarna het vuur uit en wat laten afkoelen.
  • Maak een marinade van de mayonnaise, yoghurt, mosterd en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Meng de marinade en de paprika met de spruitjes. Kneus de venkelzaadjes in een vijzel en voeg toe. Bestrooi als laatste met wat paprika vlokken.
    Eet lekker!Salade van Spruiten en Paprika
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie