Spaghetti con Acciughe e Capperi

Spaghetti con Acciughe e Capperi

Eén van mijn helden, Anthony Bourdain, plaatste een handgeschreven voetnoot in zijn boek ‘Kitchen Confidential’. Die voetnoot bestaat uit een pagina met gerechten. Bourdain sluit af met ‘Good Shit’. Ergens op die pagina staat een gerecht ‘Spagheth a la Bottarga’ (sic). Dat maakt mij nieuwsgierig. Het blijkt een recept te zijn met viseitjes, waarvoor het nu het seizoen nog niet is.

Spaghetti con Acciughe e Capperi

Omdat mijn hersenen op dat moment wel naar standje ‘vis en zout’ zijn geschakeld bedacht ik een recept met ansjovis en kappertjes. Het recept voor de Spaghetti con Acciughe e Capperi dat ik hier beschrijf is uitermate simpel en smakelijk. Door de ansjovis te wikkelen om een kapper en deze apart op de pasta te serveren ontstaat er een mix van pittige, gepeperde pasta met zout smaakbommetjes. Ik kan het je aanbevelen!

Spaghetti con Acciughe e Capperi

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

Personen
Bereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

15

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti

  • 12 ansjovisjes en grote kappers

  • 2 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel rode peper stukjes

  • 1 flinke bos peperselie

  • 1 Romeinse sla

  • olijfolie

  • peper en zout

  • parmezaan

Werkwijze

  • Zet een ruime pan water met wat zout op het vuur. Maak de knoflook en sjalotten schoon en snipper deze.
  • Fruit de knoflook, peper en sjalotten in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de helft van de peterselie fijn en roer dit door het ui-knoflook mengsel. Fruit 1 minuut mee. Was en snijd de sla fijn. Laat goed uitlekken en verdeel de sla over de borden.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af, bewaar 1 flinke sauslepel van het kookvocht. Roer het ui, knoflookmengsel door de pasta, samen met het apart gehouden kookvocht.
  • In de pan waar de ui in gefruit is warm je de om kappers gerolde ansjovis op. Even aanbakken, maar niet meer dan een minuutje.Spaghetti con Acciughe e Capperi
  • Verdeel de pasta over de borden, verdeel er de fijngesneden overgebleven peterselie over. Leg op ieder bord pasta een aantal ansjovisjes. Serveer met parmezaan.
    Eet lekker!

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie