Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara, zoals het hoort

Er zijn weinig pasta recepten zo simpel en snel als een Spaghetti Carbonara. Toch ken ik weinig mensen die het maken zoals het hoort. Vaak wordt een saus gemaakt met iets van room of melk. Dat is niet zoals het bedoeld is. Ook bacon of ontbijtspek komt in de originele receptuur niet voor. Het recept heeft eigenlijk maar vier ingrediënten: pasta, pancetta, parmezaan en ei. Het verwerken van de ongekookte eierdooiers zal de reden zijn waarom we zo massaal van de receptuur afwijken. Nergens voor nodig. Koop een goed en vers ei en maak de Spaghetti Carbonara zoals het hoort. Heerlijk romig, vol van smaak, enorm voedzaam en in een kwartier op tafel.

Spaghetti Carbonara, zoals het hoort

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Bereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

15

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti No3

  • 350 gram pancetta

  • 200 gram parmezaan

  • 4 eieren

  • olijfolie, zout en peper

Werkwijze

  • Rasp de parmezaan en breng een grote pan water met wat zout aan de kook
  • Snijd de pancetta in kleine stukjes. Zet een ruime koekenpan of hapjespan op hoog vuur en maak die goed heet. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de pancetta toe. Bak op matig vuur tot de meeste pancetta mooi knapperig is.Spaghetti Carbonara
  • Scheid de eierdooiers van het eiwit (alleen de dooiers gebruik je).
  • Wanneer de pasta beetgaar is (na 5 minuten) haal je de pan van het vuur en schep de pasta van de pan rechtstreeks bij de pancetta. Strooi 2/3 van de kaas over de pasta, schep er nog 2 sauslepels van het kookvocht op, zet het vuur uit en roer de kaas door de pasta.
  • Maak de eidooiers stuk, roer deze door de pasta en serveer direct met de overgebleven parmezaan er naast. Maal ruim peper over de pasta. Klaar is je originele, heerlijk romige spaghetti carbonara!
    Eet smakelijk!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie