Er zijn weinig pasta recepten zo simpel en snel als een Spaghetti Carbonara. Toch ken ik weinig mensen die het maken zoals het hoort. Vaak wordt een saus gemaakt met iets van room of melk. Dat is niet zoals het bedoeld is. Ook bacon of ontbijtspek komt in de originele receptuur niet voor. Het recept heeft eigenlijk maar vier ingrediënten: pasta, pancetta, parmezaan en ei. Het verwerken van de ongekookte eierdooiers zal de reden zijn waarom we zo massaal van de receptuur afwijken. Nergens voor nodig. Koop een goed en vers ei en maak de Spaghetti Carbonara zoals het hoort. Heerlijk romig, vol van smaak, enorm voedzaam en in een kwartier op tafel.
Spaghetti Carbonara, zoals het hoort
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Simpel4
Personen5
minutes10
minutes15
minutesIngrediënten
500 gram spaghetti No3
350 gram pancetta
200 gram parmezaan
4 eieren
olijfolie, zout en peper
Werkwijze
- Rasp de parmezaan en breng een grote pan water met wat zout aan de kook
- Snijd de pancetta in kleine stukjes. Zet een ruime koekenpan of hapjespan op hoog vuur en maak die goed heet. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de pancetta toe. Bak op matig vuur tot de meeste pancetta mooi knapperig is.
- Scheid de eierdooiers van het eiwit (alleen de dooiers gebruik je).
- Wanneer de pasta beetgaar is (na 5 minuten) haal je de pan van het vuur en schep de pasta van de pan rechtstreeks bij de pancetta. Strooi 2/3 van de kaas over de pasta, schep er nog 2 sauslepels van het kookvocht op, zet het vuur uit en roer de kaas door de pasta.
- Maak de eidooiers stuk, roer deze door de pasta en serveer direct met de overgebleven parmezaan er naast. Maal ruim peper over de pasta. Klaar is je originele, heerlijk romige spaghetti carbonara!
Eet smakelijk!