Regelmatig even een soepje maken, ik kan het iedereen aanraden. Voor de trek tussendoor, als lunch mee naar je werk of als voorgerechtje. Een soepje doet het altijd goed. Dit keer weer een hele simpel receptje. Een licht gebonden soepje van bosui. Geen vlees, geen vis. Binnen een minuut of 20 op tafel.
Soep van Bosui
Course: De keuken van Quest, Lunch, Soep, Tussendoor, VoorgerechtCuisine: WereldDifficulty: SimpelHoeveelheid
2
literBereiding
5
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
20
minutesIngrediƫnten
8 bosuitjes + 2 als garnering
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
2 eetlepels bloem
40 gram roomboter
2 liter bouillon (zelfgemaakt of 4 blokjes)
peper en zout
paar takken peterselie
Werkwijze
- Snijd de 8 bosuitjes in ringen, maak de peper schoon, ontvel de knoflook en snijd in fijn. Doe de boter in de pan en fruit alles een minuut of 5 op middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe en bak nog een minuutje mee om te garen, blijf omscheppen.
- Voeg een halve liter van de bouillon toe en roer tot de bloem helemaal opgegaan is in de soep.
- Doe de soep over in een soeppan en voeg de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook, laat 20 minuten zacht doorkoken en maak fijn met de staafmixer.
- Snijd de peterselie en de laatste 2 bosuitjes fijn en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Haal de soep van het vuur en serveer.
- De soep hierna niet meer aan de kook brengen, alleen nog opwarmen.