Zolang de warmte blijft, blijven snelle, zomerse salades gewenst. Vandaag nummer 3, na deze en deze. Wat wil je ook. Een salade past bij iedere maaltijd, zet je snel op tafel en is naar ieders mond te voegen. Ik heb het wel vaker opgeschreven, maar eigenlijk zijn er voor mij maar twee ingrediënten die een (Mediterraanse) salade kunnen maken of breken: de olijfolie en de balsamico. Daar is kwaliteit essentieel. Vandaag salade nummer drie, mede mogelijk gemaakt door de restjes van salade een en twee.
Details
4
15 minuten
5 minuten
Ingrediënten
100 gram spinazie
150 gram gevarieerde sla soorten
50 gram pijnboompitten
1 zoete ui
olijfolie
balsamico
restant stokbrood, of ander oud brood
1 limoen
5 trostomaatjes
1 gele paprika
paar zwarte olijven
Werkwijze
- Verwarm een hapjes- of koekenpan op hoog vuur tot hij walmt. Zet het vuur uit, stort de pijnboompitten in de pan en schud de pijnboompitten om, dit is genoeg om ze te roosteren zonder te verbranden.
Leg de pitten apart, zet de pan op een laag vuur met wat olijfolie. Bak hier een minuut of 5 de hele trostomaatjes in. Blus af met wat balsamico. Haal de tomaatjes uit de pan, doof het vuur en voeg nog een scheut olijfolie toe. Roer goed om, dit gebruik je straks als dressing. - Leg de sla, de aan ringen gesneden ui, de olijven en de paprika in een schaal en schep er de dressing over. Verdeel de pijnboompitten over de salade. Zet nu de pan nog even op hoog voor en rooster de stukjes brood in de pan (die nog nat is van de dressing)
- Serveer de salade met de stukjes brood, druppel nog wat balsamico over brood en salade.
Eet lekker!