koken zonder pakjes

Snelle Zomerse Salade II

Uit het stadscentrum zweven flarden van muziek. De zon schijnt. De wind, lui van de jacht, is er bij gaan liggen. Mensen in hun tuin, op het terras of op hun balkon, heffen het glas. De luide lach van een kind, het blaffen van een hond. De kauw die kroost troost in een schoorsteen.
Terwijl de BBQ geurt, snijd ik een geroosterde paprika voor over de salade.
Gewoon. Omdat ze daar zo mooi bij kleurt.

Details

Servings

4 personen

Prep time

15 minuten

Cooking time

Ruim een week geleden publiceerde ik al een Snelle Zomerse Salade. Dit is een anders salade, maar net zo zomers, net zo snel en zeker net zo lekker!

Ingrediënten

  • 150 gram verse spinazie

  • 1 rode paprika

  • 1 wortel

  • 2 snack komkommers

  • 1 rood uitje

  • stukje feta

  • handje snoeptomaatjes

  • 1 limoen

  • olijfolie

  • croutons

  • balsamico

Werkwijze

  • Rooster de paprika op een van de gaspitten, de BBQ of gebruik een geroosterde paprika uit een potje. Leg de spinazie in een schaal of op een grote plaat. Snijd de ui in dunne ringen. Met de kaasschaaf of dunschiller schaaf je dunne plakken van de komkommertjes en de winterpeen. Halveer de tomaatjes. Snijd de paprika in repen. Leg alles bij de spinazie en meng even met de handen.
  • Rasp wat schil van de limoen over de salade, pers de limoen uit boven de salade. Giet wat olijfolie over de salade. Verkruimel er een stukje feta boven. Voeg wat croutons toe.
  • Maak het af met een paar druppels mooie balsamico.
Snelle Zomerse Salade

Eet vooral lekker!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie