Een flammkuchen maken is niet moeilijk, en ik plaatste er al eerder recepten voor. Echter, niet iedereen heeft zin in het kneden van deeg, en de tijd om deeg goed te laten rijzen. Vandaag een recept voor een snelle flammkuchen, in twee variaties. Weinig werk en in een half uur op tafel. In een beetje oven passen beiden tegelijkertijd, dan heb je voldoende om een tiental mensen een lekker puntje te serveren.
Snelle Flammkuchen
Course: Bijgerecht, Lunch, TussendoorCuisine: QuestDifficulty: Simpel10
punten10
minutes20
minutes30
minutesIngrediënten
2 rollen flammkuchen deeg (uit de koeling, Jumbo)
1 rode ui
1 beker crème fraiche
1 lepel rode pesto
- Voor de toppings
100 gram zalmsnippers
1 blikje ansjovis
100 gram gerookte ham
1 stukje Italiaanse kaas
Werkwijze
- Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit, laat het op het bakpapier en knip de juiste vorm voor jouw bakvormen (of gebruik een grote bakplaat)
- Meng de crème fraiche met de pesto. Snijd de ui in halve ringen, zo dun mogelijk.
- Verdeel crème fraiche over de bodems. Verdeel de ui-ringen over de ingesmeerde bodems.
- Verdeel de zalm over de ene bodem, de ham over de andere. Boven op de zalm leg je de ansjovis, over de ham rasp je wat kaas.
- Zet de flammkuchen 20 minuten in de oven. Serveer warm.
Eet lekker!