broodje-pulledpork

Slow Cooked Pulled Pork

Slow Cooked Pulled Pork

Recipe by Berend Quest
Porties

15

porties
Voorbereiding

10

hours 
Oventijd

6

hours 
Total time

16

hours 

Dit recept voor een slow cooked pulled pork kan ik iedereen aanbevelen die een grotere groep gasten een heerlijk broodje wil aanbieden. Niet mijn eerste recept pulled pork, wel tot vandaag mijn beste. Het verschil? Wel, ik geloof in ‘groter is beter’ als het om de bereiding van vlees gaat. Het andere recept op dit blog betreft een stuk procureur van 1 kilo, ditmaal bereidde ik 2,5 kilo.
Maar wellicht nog belangrijker is het gegeven dat ik mijn oven deze keer alleen op onder warmte zette, en geen hete lucht gebruikte.
Her resultaat is perfect. Gaar, heel mals en absoluut sappige pulled pork
Heerlijk met een eigengemaakte BBQ saus!

Ingrediënten

  • Procureur aan één stuk (ongeveer 2,5 kilo)

  • 4 tenen knoflook

  • 2 flinke eetlepels donkere basterdsuiker

  • 2 eetlepels komijnzaad

  • 1 eetlepel zoete gerookte paprika

  • 1 eetlepel chili vlokken

Werkwijze

  • Maak een dry rub van de kruiden, suiker en knoflook. Snijd de procureur kruislings in en masseer de dry rub in het vlees. Doe het vlees in een zak, druk de lucht er uit (of gebruik een vacuüm machine). Zet de procureur een nacht in de koelkast.Slow Cooked Pulled PorkSlow Cooked Pulled PorkSlow Cooked Pulled Pork
  • Haal de procureur uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen tot een graad of 14. Verwarm de oven alleen onder op 110 graden (of gebruik een slow cooker).Slow Cooked Pulled Pork
  • Zet de procureur in een schaal en plaats de schaal laag in de oven. Gebruik een vleesthermometer (tegenwoordig heb je voor een paar tientjes een elektronische die je kunt verbinden met je telefoon) en warm de procureur op tot 70 graden. Dit kan een uur of 2,5 duren.
  • Haal de procureur uit de oven, verpak in alufolie. Het sap dat in de schaal achterblijft houd je apart. Zet de oven nu op 90 graden en plaats de procureur terug. Verwarm de procureur tot het de 90 graden aantikt. Dit kan weer een paar uur duren.Slow Cooked Pulled Pork
  • Haal de procureur uit de oven, verwijder de folie en laat de procureur wat afkoelen. Het sap dat nu in de schaal ligt kun je laten liggen. Is de procureur wat afgekoeld dan trek je het met 2 vorken uit elkaar. Als het goed is kost je dat eigenlijk geen moeite meer. Het vlees valt makkelijk uiteen.Slow Cooked Pulled PorkSlow Cooked Pulled Pork

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie