Een stoof is nooit ‘lekker snel’, maar hoeft geenszins ingewikkeld te zijn. Deze Simpele Stoof van Rund bereidde ik tussen de bedrijven door, voor de volgende dag. Koken voor de volgende dag is voor een stoofpotje sowieso aan te bevelen.
Simpele Stoof van Rund
Course: HoofdgerechtCuisine: QuestDifficulty: SimpelPorties
6
PersonenBereiding
20
minutesStoven
4
hoursTotaal
4
hours20
minutesIngrediënten
750 gram stooflappen
125 gram spek
3 droge Friese worstjes
2 penen
3 uien
1 puntpaprika
1 peper
3 tenen knoflook
laurierblaadjes en kruidnagels naar smaak
peper en zout
1 liter bouillon (rund of groente)
Werkwijze
- Verwarm de oven op 100 graden, als het kan met alleen beneden een warmtebron. In een grote pan fruit je de gesneden ui, peen, pepertje, knoflook en paprika in wat olijfolie of boter.
- Schroei het vlees aan beide zijden dicht in een hete pan met wat olie. Haal het vlees uit de pan en zet even apart. In dezelfde pan bak je op middelhoog vuur de spek en de gesneden worstjes.
- Doe de spekjes en worst in de pan, leg bovenop het vlees en giet er bouillon bij totdat het vocht het vlees raakt. Voeg laurier, kruidnagel en zout en peper toe.
- Doe het deksel op de pan en zet deze in de oven. Laat 3 tot 4 uur garen. Voor het opdienen pluk je het vlees nog even in wat stukken (of verdeelt grotere stukken over het aantal borden). Serveer met rijst, aardappel, puree of bijvoorbeeld rösti van pompoen.
Eet lekker!
Aantekeningen
- Uiteraard kun je dit bericht perfect in een slow cooker maken, maar ook het aloude peteroleum stelletje werkt uitstekend!