Salty Flammkuchen

Salty Flammkuchen

Een Flammkuchen doet het altijd goed. Wanneer je weet hoe je een bodem voor een flammkuchen maakt, dan is de rest kinderspel. Een feestje voor kinderen ook. Zet een paar flammkuchen bodems op tafel en laat je kinderen zich uitleven. Een flammkuchen kun je met van alles opmaken. Vlees, groente, vis, kaas of fruit; er is voor iedereen een lekkere variant te bedenken.
Deze keer een recept voor een ‘Salty Flammkuchen’ met ansjovis, kappers en zwarte olijven. Perfect voor de luie zondagmiddag. Heerlijk bij de borrel, in plaats van de saaie chips of een toastje. Eet je de flammkuchen als pizza? Maak de flammkuchen dan rond om punten van te serveren. Serveer je de flammkuchen bij de borrel? Bak dan de flammkuchen rechthoekig op de bakplaat van de oven. Je kunt er dan mooie ‘toastjes’ van snijden.
Voor meer flammkuchen klik je hier.

Salty Flammkuchen

Recipe by Berend QuestCourse: Hoofdgerecht, Lunch, TussendoorCuisine: Duits, ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

20

minutes
Baktijd

12

minutes
Rijzen

1

hour 
Totaal

1

hour 

32

minutes

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 300 gram bloem

  • 5 gram droge gist

  • 5 gram zout

  • 1 scheutje olijfolie

  • 180 cl lauw warm water

  • Voor de topping
  • 1 beker creme fraiche

  • 1 potje ansjovis

  • 50 gram olijven

  • 50 gram pijnboompitten

  • 50 gram kappers

  • 3 tenen knoflook

  • 1 rode ui

  • 1 kleine rode puntpaprika

  • 1 rode peper

  • een paar blaadjes basilicum

  • olijfolie

Werkwijze

  • De bodem
  • Doe de bloem, het zout, de gist en een scheutje olijfolie in een kom. Voeg het warme water toe en kneed een soepel deeg. Zet afgedekt een uur weg op kamertemperatuur.
  • De topping
  • Fruit in wat olijfolie de ontpitte olijven, de grof gesneden ansjovis, de kappers, de fijngesneden knoflook, de fijngesneden peper en de basilicumblaadjes. Een minuut of 4 is lang genoeg.Salty Flammkuchen
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Snijd de ui en paprika in ringen.
  • De flammkuchen
  • Verwarm de oven voor op 250 graden
  • Verdeel het deeg in twee stukken en rol er schijven van ter grootte van pizza bakplaten (of één grote plak die op je bakplaat past).Flammkuchen Bodem
  • Klop de creme fraiche los met wat olijfolie en verdeel over de flammkuchen bodems.Flammkuchen bodem
  • Verdeel de gebakken ingrediënten over de bodem van de flammkuchen. Bedek deze met een laagje paprika en ui. Bestrooi als laatste met de pijnboompitten.Salty Flammkuchen
  • Zet de flammkuchen hoog in de oven en bak in een minuut of 12 mooi bruin.
    Eet lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

Geef een reactie