Rösti van Pompoen

Rösti van Pompoen

Even een klein receptje tussendoor. Rösti van Pompoen is een heerlijk, ‘low carb’ alternatief voor de aardappel rösti en smaakt ook nog eens heel erg goed. Simpel, snel en lekker!

Rösti van Pompoen

Recipe by Berend QuestCourse: BijgerechtCuisine: QuestDifficulty: Simpel
Porties

4

Personen
Bereiding

10

minutes
Bakken

5

minutes
Totaal

15

minutes

Ingrediënten

  • Halve pompoen naar keuze

  • 2 eieren

  • handje parmezaan

  • peper en zout

  • theelepel gerookte paprika

  • een bosuitje of sjalotje

  • olijfolie

Werkwijze

  • Schil en rasp (mag in de keukenmachine) de pompoen. (Zie ook mijn aantekening)grijze pompoen
  • Klop het ei los, doe er de geraspte parmezaan en de fijngesneden ui bij. Meng met de paprikapoeder en voeg peper en zout toe. Meng het eimengsel met de pompoen.
  • Verwarm een koekenpan, zet het vuur niet te hoog en doe er een scheutje olijfolie in. Schep een lepel rösti in de pan, druk dit voorzichtig tot een plak en bak rustig aan beide zijden in ene paar minuten rondom bruin. Serveer warm. Lekker tussendoor, maar oo heel fijn bij bijvoorbeeld een stoofschotel.
    Eet smakelijk!

Aantekeningen

  • Ik gebruikte voor dit recept een ‘grijze pompoen’. Deze pompoensoort laat zich namelijk heel goed tot een soort van ‘rijst’ verwerken. Echter; de pompoen is wel lastig te schillen. Een goed, scherp mes is echt noodzakelijk! Is snijden niet ‘jouw ding’? Neem dan bijvoorbeeld een Butternut. Die is veel makkelijker te schillen, en kan ook ongeschild worden verwerkt.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

One Comment

  1. Pingback: Simpele Stoof van Rund - De Keuken van Quest

Geef een reactie