Een heerlijke, Romige Champignonsaus is helemaal niet moeilijk te maken. Een pakje kopen is onzin. En, mocht je het toch overwegen, kijk dan eens op de verpakking wat er allemaal in zit. Ik weet zeker dat je na het maken van deze eenvoudige, smakelijke saus nooit meer wat anders wilt. Heerlijk bij een lekkere varkenshaas of een mooi stukje rundvlees.
Romige Champignonsaus
Course: SausCuisine: QuestDifficulty: EenvoudigBereiding
30
minutesIngrediƫnten
1 bak champignons
250 ml slagroom
een kopje runderbouillon
peper en zout
een eetlepel bloem
1 sjalot
1 teen verse knoflook
2 eetlepels roomboter
Werkwijze
- Snipper de sjalot en de knoflook, bak in de roomboter op mild vuur glazig.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Voeg de champignons toe aan de sjalot en bak in een minuut of 5 rondom tot ze gaan kleuren en zacht zijn geworden. Voeg nu de lepel bloem toe en bak de bloem 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en voeg ook de slagroom toe.
- Doe de saus over in een sauspan en kook in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Meer is er niet voor nodig. Je kunt de saus makkelijk een uurtje van te voren maken en even opwarmen voor je de saus opdient. O ja, en een handje gesneden peterselie erdoor is ook lekker.
Eet lekker!