
Dit recept voor een Wilde Spinazietaart bedacht ik toen ik op de markt wilde spinazie tegenkwam. Eén voordeel tegen opzichte van de reguliere spinazie is wel het ontbreken van het eeuwige ‘vochtprobleem’. Bij een gewoon spinazietaartje is het altijd weer de kunst de boel een beetje droog te krijgen en te houden. Met wilde spinazie had ik dat probleem niet.
Dit taartje is simpel te maken, kost weinig tijd en energie en de smaak is heerlijk!
Nodig:
-
De bakvorm met steunvulling een bakvorm van 24 cm
- een deegroller
- steunvulling (ongekookte rijst, droge bonen, knikkers of bijvoorbeeld diamanten)
- bakpapier
- een rol bladerdeeg (24×40) uit het koelvak
- 400 gram wilde spinazie
- olijfolie
-
De gewokte spinazie 1 ei
- 200 gram feta
- 1 flinke ui
- oregano
- paar tenen knoflook
- gedroogd (of vers) pepertje
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Rol het deeg uit vouw het dubbel en rol het uit tot het groot genoeg is om het bakblik te vullen. Vet het bakblik in en leg het deeg in het blik. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier op het deeg en stort er voldoende vulling in om het deeg op zijn plaats te houden (500 gram ongeveer)
Zet het bakblik 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Was de spinazie. Als de bosjes gebonden zijn, laat dit dan zo. Het maakt het drogen eens tuk gemakkelijker! Sla de bosjes spinazie buiten droog.
In een wok (of ruime pan) op laag vuur de gesneden knoflook, het pepertje en de ui fruiten. Voeg flink oregano toe.
Zet het vuur hoog en voeg de spinazie toe. Blijf even een paar minuten flink omscheppen tot de spinazie geslonken is. Even uit de pan, met een mes grof hakken en in een kom doen. Laat 5 minuten afkoelen.
Verkruimel de helft van de feta en schep dit door de spinazie. Klop het ei los en voeg dit toe aan de spinazie, weer even omscheppen. Haal de vulling uit het bakblik en stort de spinazie in de vorm. Als laatste de rest van de feta er over kruimelen.
Zet het taartje 20 minuten in de oven en klaar.
Laat de taart iets afkoelen, serveer de taart lauwwarm.
Eet lekker!