Runderbouillon

Runderbouillon

 

Bouillon, dat maak ik van vlees. En van groente. En van kruiden. En niet van dat benauwde, gewoon lekker veel van alles. Als de bouillon klaar is vries ik het in. In ijs-klont-zakjes. Goed voor een half jaartje perfecte bouillonblokjes. 

Eerst breng je een kilo of 3 vlees en bot aan de kook. Vlees, voor mij is dat rundvlees. Geen zout en zo. Gewoon, aan de kook brengen. Als dat kookt gaat het schuimen, schep dat schuim er af.

Dan voeg je een paar doormidden gesneden uien (gewassen, met schil!), 2 flinke preien, 4 winterpenen, een halve kilo tomaten, een paar stengels bleekselderij, een flinke hand bladselderij, 3 laurierblaadjes, wat tijm, foelie en een eetlepel geplette peperkorrels (nee, GEEN ZOUT!) toe.
Laat dat een uur of 4 lekker zachtjes op een vuurtje pruttelen, zeef de bouillon en kook deze nog een uurtje in. 

Vul de zakjes waar je normaal ijsblokjes in maakt met de bouillon en stop in de vriezer. Dat is alles!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

2 Comments

  1. Pingback: Hoe zelfgemaakte bouillon mijn recepten veranderde - De Keuken van Quest

  2. Pingback: Zuppa di Pollo con Fagioli Cannellini - De Keuken van Quest

Geef een reactie