koken zonder pakjes

‘Sweet Chickie La Teeuwen’

Ditmaal een recept welke Berend kreeg van Annette Teeuwen. Intergraal overgenomen, met een frisse fruitsalade, in dit geval uiteraard zonder kaas, van Berend.
En, natuurlijk met een nieuwe naam. ‘Honing-kerriekip’ werd ‘Sweet Chickie La Teeuwen’. 

Eerst het recept van Annette:
75 gram boter
175 gram heldere honing
1 ½ theelepel milde kerriepoeder
6 eetlepels Duitse Mosterd
peper en zout
8 kipfilets (of natuurlijk 4 dubbele)

Bereiden
Laat de boter smelten in een pan met een dikke bodem en roer er de honing, kerriepoeder, mosterd en naar smaak peper en zout door. Laat zacht sudderen tot er een gebonden massa ontstaat.
Leg de kipfilets in één laag in een braadslede en giet het honingmengsel erover. Wentel de kipfilets, om ze helemaal met het mengsel te bedekken.
Zet je braadslede 1 uur of tot de kip gaar is in een voorverwarmde (hete) oven van 190 graden. Draai de kip halverwege de braadtijd een keer om.

Opmerking: Berend heeft na 30 minuten de helft van de saus uit de braadslede geschept – de kip ging bijna koppie onder-  om het bruinen van de kip te bevorderen. Uiteraard werd de saus wel bewaard.

Dan de salade van Berend:
Fruit! Welk fruit, maakt niet uit. vandaag gebruikte ik banaan, druiven, kiwi en aardbei. Beetje veldsla er bij, wat rasp van een cintroenschil en wat zongedroogde tomaatjes (natte).
De dressing maakte ik van een uitgeperste citroen, een theelepel suiker, een flinke scheut olijfolie en een volle hand verse dille. Even door de blender en klaar.
O ja, laat het fruit even op kamertemperatuur komen, dat komt de smaak ten goede.

Vandaag aten we dit heerlijke gerecht met witte rijst.
Het was een top maaltijd. De kip is heerlijk, zoet en toch kruidig en de salade is lekker fris met een stevige bite.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie