Wortelsalade

Recept Simpele Wortelsalade

Deze wortelsalade maak je in 5 minuten. Het is simpel, smakelijk en een mooi brijgerechtje om op tafel te zetten bij een gebakken aardappeltje, vis of een pittig gerecht om de tong een beetje te blussen.

Deze salade wordt op smaak gebracht met maar een paar ingrediënten: basilicum, olijfolie en balsamico. Het maakt werkelijk heel veel uit welke kwaliteit producten je hier gebruikt. Het is uiteraard niet altijd en voor iedereen in bereik. Goede kwaliteit vraagt vaak ook een forse investering. Waar het olie en balsamico betreft is het wel de moeite waard. Een voordeel is dat je deze producten heel lang kunt bewaren en er in de regel niet veel van nodig hebt.

Wortelsalade
Goede kwaliteit olie en azijn is hier belangrijk

Over Balsamico

Voor balsamico geldt, net als voor bepaalde dranken: hoe ouder hoe beter. Een balsamico van bijvoorbeeld 15 jaar oud is heel geconcentreerd en geeft een smaakexplosie op je tong. Er zijn nog veel oudere balsamico’s op de markt, maar daarvoor moet je ‘diepe zakken‘ hebben, zeg maar. Veel Italianen beginnen de dag met een lepeltje balsamico omdat dit de spijsvertering zou activeren en stimuleren. Ik doe als de Italianen, maar dan omdat ik het vooral heel erg lekker vind ;-).

Recept Simpele Wortelsalade

Recipe by Berend QuestCourse: BijgerechtCuisine: WereldDifficulty: Simpel
Porties

4

porties
Bereiding

5

minutes
Kooktijdminutes
Totaal

5

minutes

Ingrediënten

  • 1 grote winterpeen

  • 3 blaadjes verse basilicum

  • 1/2 eetlepel balsamico

  • 1 eetlepel olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Rasp de wortel.
  • Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes en meng rustig door de rasp.
  • Meng de olie en azijn.
  • Druppel het olie-azijn mengsel over de wortel, maak alf met een klein beetje peper en zout.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie