koken zonder pakjes

Rijst, kip en pittige boontjes

‘Hete boontjes-nasi’, dat maakte mijn vader wel eens op een zaterdag. Hij maakte ook wel eens ‘hete kip’. Mijn vader was een leven lang marineman, daar leer je rijst eten (en koken).
Dit gerechtje is een beetje een combi van de bovenstaande gerechten. Niet te bijzonder , niet ingewikkeld en echt niet zuiver in welke leer dan ook. Maar wel lekker.

Maak een pond snijbonen schoon, breek ze doormidden en kook de boontjes in een paar minuten beetgaar.
Snijd een paar tenen knoflook, een paar uien en bak deze rustig bleek in wok met een scheut olie. Een flinke lepel sambal – of fijngesneden rode peper – erbij en even rustig garen.
Snijd ondertussen kipfilets aan stukken (sateh grootte) en kruid deze met zout, peper, ketoembar, paprika, kurkuma en wat je verder lekker vindt.
Vuur onder de wok omhoog, kip er bij. Op hoog vuur en onder voortdurend omscheppen aanbakken.

Snijd een preitje aan ringen, hoppa, ook in de wok.
Dan een handje seroendeng, een scheut gembersiroop en een flinke scheut ketjap manis.
Aanlengen met een glas water, nog even omscheppen en proeven.

Serveren met witte rijst.
Heel eenvoudig, snel klaar en erg lekker.
Eet smakelijk!

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie