Recept Pesto Basilicum

Deze pesto van basilicum gebruik ik voor de pasta. Wanneer we zin hebben in een hele simpele, maar smaakvolle pasta, dan is een pesto altijd lekker. De pesto roer je door de pasta, eventueel aangevuld met een scheut van het kookvocht en serveer je met een vers gesneden peterselie en bijvoorbeeld een mooi stukje vlees.

Over pesto

Pesto is Italiaans voor ‘gestampt’ en komt oorspronkelijk uit Genua. Pesto wordt behalve in de pasta, ook veel gegeten op een toastje, bij de carpaccio of als een topping op een broodje. Dit recept voor pesto is de groene variant, de rode variant, de Siciliaanse pesto, is een pesto met gedroogde tomaten en amandelen.

Recept Pesto Basilicum

Recipe by Berend QuestCourse: SausCuisine: ItaliaansDifficulty: Simpel
Bereiding

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 bos basilicum

  • 1/2 kopje gemengde zaden

  • 1/2 kopje pijnboompitten

  • 1 teen knoflook

  • 25 gram parmezaan

  • olijfolie

  • peper en zout

Werkwijze

  • Rooster de zaden en pijnboompitten in een droge koekenpan.Pesto Basilicum
  • Doe de basilicum, gesneden knoflook, parmezaan, zaden en pijnboompitten en een scheut olijfolie in een keukenmachine (of doe het met de staafmixer) en meng alles tot een pesto.
  • Voeg olie toe als de pesto te droog is. Breng op smaak met peper en zout.Pesto Basilicum

Aantekeningen

  • Ik gebruikte wat gemengde zaden vanwege een tekort aan pijnboompitten in huize Quest. Dat kan overigens prima samen.
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

đŸ€ž Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

One Comment

  1. Pingback: Pasta Pesto Tonijn - De Keuken van Quest

Geef een reactie