koken zonder pakjes

Kippensoep

Ja, kippensoep. Daar is mijn liefje dol op, dus dat maak ik dan. Liefde gaat immers door de maag.

Ik haalde bij de boerin 2 soepkippen, die zette ik te koken in een heule grote pan met een liter of 6 water.
Schuim wegscheppen. Als er geen schuim meer komt voeg je toe: 2 preien, 1 grote winterpeen, 4 sjalotten (gewassen, doormidden, in de schil), een hand bladselderij, een rode peper, rasp van 1 citroen + het sap, 2 blaadjes munt. Alles grof gesneden. O ja, theelepel kerrie.
Zachtjes laten pruttelen.

Na een uur of 5, 6 alle vaste delen – inmiddels flink weke delen – uit de pan.
Laten afkoelen, stukjes kip er uit peuteren. Ondertussen de bouillon laten inkoken tot een liter of 3, 4.

Bouillon door een zeef en een doek halen.
Kip er weer in, de rest weg mieteren.
Aan de kook brengen.

Dan toevoegen: (nu alles fijn gesneden) 1 rode paprika, 1 kleine prei, een flinke hand bladselderij. Ook nog zout, peper, sap van een citroen, paar handen taugé, nog een beetje kerrie.
En uiteraard alles waar je zelf zin in hebt en/of wat je lekker vindt in de kippensoep.
Alles in de soep, dan de soep van het vuur, even laten rusten.
Na 10 minuten is de soep klaar.

Eet lekker.
(O ja, en die soepkommen, ja die kommen en lepeltjes zijn tof hè?)

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie