Vandaag was het eindelijk koud. Zo koud dat er verlangen naar een pittige, warme maaltijdsoep ontstond. Vandaag mijn recept voor een heerlijk, beetje pittige Goulashsoep. Vol van smaak en vol herkenbare ingrediënten die de soep haar prachtige kleur en structuur geven. Heb je, zoals ik, nog ergens een restje met tomatensaus, bijvoorbeeld van een pasta? Niet weggooien, maar in de soep er mee.
Details
8 personen
45 minuten
2 – 3 uur
Ingrediënten
1 pot geroosterde paprika’s
2 rode paprika’s
3 grote aardappelen
5 winterpenen
3 uien
3 tenen knoflook
2 rode pepers
1,5 liter runderbouillon
1 eetlepel geroosterde paprikavlokken
1 eetlepel paprikapoeder
250 gram spekreepjes
600 gram poulet van rund
1 blikje tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
Werkwijze
- Bak de spekreepjes in een ruime koekenpan krokant in eigen vet. Snijd de poulet in blokjes van 2×2 cm. Haal de spekreepjes uit de pan en bak het vlees op hoog vuur rondom aan.
- Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook en voeg wat bouillonblokjes toe. Het liefst eigengemaakte, uiteraard. Snijd de ui, de knoflook, de pepers en de paprika’s (zowel de uitgelekte uit de pot als de verse).
- Haal het vlees uit de koekenpan en voeg deze toe aan de pan met het water. Bak de gesneden ui, peper en knoflook in de pan op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Nu kan de inhoud van de koekenpan ook bij het water.
- Snijd de wortel en de aardappels in blokjes en voeg toe aan de soep. Voeg ook de gesneden paprika’s toe. Voeg nu de tomatenblokjes, kruiden en de spekjes toe. Breng de soep weer aan de kook, zet op de kleinste pit en laat een paar uur pruttelen met het deksel op de pan.
Het is misschien een beetje werk, maar moeilijk is het niet. Je hebt dan wel een ruime hoeveelheid, heerlijke pittige soep voor de koude dagen die komen.
Eet lekker!