“Zal ik een cake bakken?”, vroeg ik terwijl we door de supermarkt struinden. Maar aangezien er niemand dood was werd M. daar niet blij van. “Cake? Cake?”, vroeg zijn wat snoevend. “Maak liever brownies!” Goed idee! Hieronder kun je lezen hoe ik een heerlijke brownie maakte.
Benodigdheden
- 300 gram pure chocolade (75%)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 200 gram roomboter
- 4 eieren (groot)
- 0.5 dl melk
- 300 gram rietsuiker
- 1 mespunt zout
- handje ongezouten pecannoten
- grof gemalen Himalaya zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
De chocolade in stukken breken, en au bain marie smelten. De zachte roomboter roer je er in stukjes door.
De eieren, de suiker en de melk klop je (hier is de keukenmachine handig) tot een heel luchtig mengsel. Ga door tot het mengsel een zekere stevigheid heeft bereikt. (Ongeveer zoals een los geklopt ei.)
Spatel nu rustig de gesmolten chocolade door het ei mengsel. Giet de chocolade er niet in een keer door, dan moet je erg lang spatelen om te mengen en klop je alle lucht er weer uit.
Zeef de bloem, voeg bakpoeder en zout toe en spatel ook de bloem rustig door het mengsel tot je een mooi, luchtig beslag hebt.
Vet een springvorm in en schep het beslag in de vorm. Verspreid het handje noten over het beslag. Maak de brownie af met wat grof gemalen Himalaya zout.
Zet de brownie 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen, snijd in brokken en smullen maar!