Dit recept voor een bloemkoolsoep is ook weer zo simpel, zo snel en toch zo lekker dat ik mijzelf wel eens afvraag waarom ik dit niet vaker doe. Niet alleen met bloemkool, maar ook met broccoli, courgette en andere groenten zijn hele smaakvolle, snelle soepen te maken.
Recept Bloemkoolsoep
Course: Lunch, voorgerechtCuisine: HollandsDifficulty: SimpelPorties
6
portiesVoorbereiding
10
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
30
minutesIngrediƫnten
1 flinke bloemkool
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
1 theelepel tijm
2 groentebouillonblokjes (of een paar zelfgemaakte!)
1 scheutje olijfolie
1 bosuitje voor de garnering
125 ml slagroom
peper en zout
Werkwijze
- Snijd de kont van de bloemkool en daarna in vieren, verwijder de bladeren en breek in stukken.
- Snipper de ui, de knoflook en de rode peper en fruit tot de ui glazig is in een scheutje olijfolie. Voeg een theelepel tijm toe.
- Voeg de bouillonblokjes en bloemkool toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg een liter water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken, daarna van het vuur en pureer met de staafmixer.
- Voeg nu de slagroom toe, breng op smaak met peper en zout en roer de soep. Serveer met een gesneden bosuitje.
- Eet lekker!
Pingback: Flammkuchen Variationen - De Keuken van Quest