Bloemkoolsoep

Recept Bloemkoolsoep

Dit recept voor een bloemkoolsoep is ook weer zo simpel, zo snel en toch zo lekker dat ik mijzelf wel eens afvraag waarom ik dit niet vaker doe. Niet alleen met bloemkool, maar ook met broccoli, courgette en andere groenten zijn hele smaakvolle, snelle soepen te maken.

Recept Bloemkoolsoep

Recipe by Berend QuestCourse: Lunch, voorgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Simpel
Porties

6

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool

  • 2 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rood pepertje

  • 1 theelepel tijm

  • 2 groentebouillonblokjes (of een paar zelfgemaakte!)

  • 1 scheutje olijfolie

  • 1 bosuitje voor de garnering

  • 125 ml slagroom

  • peper en zout

Werkwijze

  • Snijd de kont van de bloemkool en daarna in vieren, verwijder de bladeren en breek in stukken.
  • Snipper de ui, de knoflook en de rode peper en fruit tot de ui glazig is in een scheutje olijfolie. Voeg een theelepel tijm toe.Bloemkoolsoep
  • Voeg de bouillonblokjes en bloemkool toe en bak een paar minuten mee. Bloemkoolsoep
  • Voeg een liter water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken, daarna van het vuur en pureer met de staafmixer.Bloemkoolsoep
  • Voeg nu de slagroom toe, breng op smaak met peper en zout en roer de soep. Serveer met een gesneden bosuitje.Bloemkoolsoep
  • Eet lekker!

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

 

One Comment

  1. Pingback: Flammkuchen Variationen - De Keuken van Quest

Geef een reactie