BBQ Saus
Course: Bijgerecht, De keuken van Quest, SausPorties
15
portiesBereiding
10
minutesKooktijd
30
minutesTotaal
40
minutesEen heerlijke, zoet zure en pittige BBQ saus, die maak je echt makkelijk zelf. Weg met de spuitflessen van Jumbo en consorten. Dat is veel te duur, er zit van alles in wat er niet in hoort en een zelfgemaakte saus zal waardering krijgen van iedereen die graag een zoet-zure, pittige saus over zijn broodje pulled pork, hamburger of ander BBQ gerecht smeert.
Ingrediënten
3 uien
0,5 liter runderbouillon (zelfgemaakt is het lekkerst)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels witte azijn
rasp van 1 citroen, plus het sap
paar flinke scheppen donkere basterdsuiker
Worcester saus
Peper en zout
2 eetlepels zoete paprikapoeder
2 theelepels chili poeder
2 kopjes Heinz Tomatenketchup
Werkwijze
- Snipper de uien, dit hoeft niet te fijn.
- Breng de bouillon aan de kook, doe de ui er bij en voeg mosterd, citroenrasp, citroensap, azijn en basterd suiker toe. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes pruttelen. Proef de zoet/zuur verhouding en voeg naar smaak meer suiker toe, of wat azijn.
- Voeg de paprika, chili, Worcester saus en tomatenketchup toe. Breng weer aan de kook en proef. Voeg peper en zout naar smaak toe. Nu niet meer doorkoken maar van het vuur halen en laten afkoelen of warm serveren.
- Deze saus maak je makkelijk een dag van te voeren en in de koelkast blijft het een week goed.