BBQ Saus

BBQ Saus

BBQ Saus

Recipe by Berend QuestCourse: Bijgerecht, De keuken van Quest, Saus
Porties

15

porties
Bereiding

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

40

minutes

Een heerlijke, zoet zure en pittige BBQ saus, die maak je echt makkelijk zelf. Weg met de spuitflessen van Jumbo en consorten. Dat is veel te duur, er zit van alles in wat er niet in hoort en een zelfgemaakte saus zal waardering krijgen van iedereen die graag een zoet-zure, pittige saus over zijn broodje pulled pork, hamburger of ander BBQ gerecht smeert.

Ingrediënten

  • 3 uien

  • 0,5 liter runderbouillon (zelfgemaakt is het lekkerst)

  • 2 eetlepels grove mosterd

  • 2 eetlepels witte azijn

  • rasp van 1 citroen, plus het sap

  • paar flinke scheppen donkere basterdsuiker

  • Worcester saus

  • Peper en zout

  • 2 eetlepels zoete paprikapoeder

  • 2 theelepels chili poeder

  • 2 kopjes Heinz Tomatenketchup

Werkwijze

  • Snipper de uien, dit hoeft niet te fijn.
  • Breng de bouillon aan de kook, doe de ui er bij en voeg mosterd, citroenrasp, citroensap, azijn en basterd suiker toe. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes pruttelen. Proef de zoet/zuur verhouding en voeg naar smaak meer suiker toe, of wat azijn.
  • Voeg de paprika, chili, Worcester saus en tomatenketchup toe. Breng weer aan de kook en proef. Voeg peper en zout naar smaak toe. Nu niet meer doorkoken maar van het vuur halen en laten afkoelen of warm serveren.
  • Deze saus maak je makkelijk een dag van te voeren en in de koelkast blijft het een week goed.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie