Tot mijn eigen stomme verbazing blijk ik tot vandaag nog nooit een recept Pulled Pork gepubliceerd te hebben. Dat wordt dus hoog tijd! Deze Pulled Pork uit de oven is fantastisch, zeker wanneer je er zelf een BBQ saus bij maakt. Nu zijn de meeste recepten die ik publiceer vooral ‘eenvoudig en snel’, dit recept is zeker eenvoudig, maar je moet wel 24 uur van tevoren beginnen voor het beste resultaat en houd er rekening mee dat het vlees 7 tot 8 uur langzaam moet garen.
Details
6 personen
24 uur
7-8 uur
Ingrediënten
1 kg procureur aan één stuk
1 eetlepel palmsuiker (of basterdsuiker)
2 eetlepels (gerookte) paprikavlokken
2 tenen knoflook
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel chilipoeder
gemalen peper
Werkwijze
- Rasp de knoflook, in een vijzel kneus je het komijnzaad en de palmsuiker (of basterdsuiker). Meng alle kruiden tot een mooie ‘dry-rub’. Geen zout gebruiken, je wilt niet dat het vlees vocht verliest.
- Wrijf de procureur in met de rub, doe het vlees in een plastic zak, druk de lucht er uit en zet in de koelkast. Laat een nacht staan.
- De volgende ochtend haal je het vlees uit de zak. Laat even een half uurtje een beetje op kamertemperatuur komen. Leg het vlees in een ovenschaal. Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 110 graden. Steek een vleesthermometer in het vlees en laat het vlees opwarmen tot 70 graden.
- Wanneer het vlees 70 graden warm is wikkel je het in aluminiumfolie en breng je de oven terug naar 90 graden. Laat nu het vlees in de oven tot de temperatuur de 90 graden aantikt (verder dan 88 zul je wel niet komen). Het vlees is nu gaar.
- Haal het vlees uit de oven, verwijder de folie en laat een half uurtje afkoelen. Trek het met vorken uit elkaar en serveer met brood en salade, of bij iedere ander gewenste maaltijd. Eet vooral lekker!
Pingback: Vega Burger met Patat van Groenten - De Keuken van Quest