Pompoensoep met Kip en Geitenkaas

Pompoensoep met Kip en Geitenkaas

Een pompoensoep is op zichzelf al een heerlijke traktatie. En, de pompoensoep laat ook prima variaties toe. Pittiger, zoeter, kokos of creme fraiche. Je kunt er veel kanten mee op. Dit recept voor een pompoensoep gaat een stapje verder. Ik roosterde een paar heerlijke kippendijen en verrijkte de soep ook met een zacht geitenkaasje. Geserveerd met een geroosterd maisbrood is dit een verrukkelijke maaltijdsoep.

Over het schillen van een pompoen:

Ik gebruik voor de soep de butternut pompoen. Deze pompoensoort hoef je niet te schillen. Even afspoelen en in de lengte doormidden snijden, daarna de helften nog een keer doorsnijden. Pitten verwijderen, blokjes maken en klaar ben je.

Pompoensoep met Kip en Geitenkaas

Recipe by Berend QuestCourse: Hoofdgerecht, LunchCuisine: WereldDifficulty: Eenvoudig
Hoeveelheid

4

Liter
Bereiding

20

minutes
Koken en bakken

1

hour 
Totaal

1

hour 

20

minutes

Ingrediënten

  • Voor de soep
  • 3 Butternut pompoenen

  • 2 eetlepels kerrie Madras

  • 1 rode peper

  • 2 sjalotjes

  • 5 cm verse gember

  • 2 tenen knoflook

  • 400 ml kokosmelk

  • 2 bouillonblokjes of een kopje eigengemaakte bouillon

  • paar takjes koriander

  • olijfolie

  • Voor de kip
  • 500 gram kippendijen

  • peper en zout

  • paprikapoeder

  • Extra
  • stukje zachte geitenkaas

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes (zie uitleg hierboven). Doe de blokjes in ovenschalen, besprenkel met wat olijfolie en zet 30 minuten in de oven. Draai de blokjes na een kwartier even om.
  • In een grote soeppan fruit je de gesnipperde sjalot, de fijngesneden knoflook, de aan stukjes gesneden gember en de rode peper in een scheutje olijfolie. Het hoeft allemaal niet te fijn, de staafmixer gaat er later door. Los de bouillonblokjes op in 100 ml heet water.
  • Voeg de kerrie toe en bak even mee. Blus af met wat bouillon. Voeg nu 2 liter water toe en breng aan de kook. Doe de gegrilde pompoen in de soeppan, laat een minuut of 20 rustig sudderen.
  • Snijd de kip in kleinere stukken en kruid de stukken kip. Rooster een minuut of 5 op hoog vuur met weinig olijfolie, keer regelmatig om. Als de kip mooi gekleurd is zet je het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat een minuut of 5 garen.
  • Maak de soep fijn met een staafmixer. Snijd de koriander en voeg toe. Roer de kokosmelk er door. Schep de soep op de borden, voeg wat kip toe en als laatste een paar stukjes geitenkaas.
    Eet smakelijk!

close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie