Pittige Pannenkoeken

Pittige Pannenkoeken

Pannenkoeken! Het gebeurt niet zo vaak, maar wanneer vrouw Quest aangeeft dat er pannenkoeken moeten komen dan staat er altijd een uitroepteken achter. Dus, pannenkoeken motte er komme. Ik maakte deze keer ‘pittige pannenkoeken’. Dat zijn pannenkoeken die een fantastische combinatie geven van zout, zoet, kruiden en pit. Pannenkoeken zijn zo simpel te maken dat het bijna ongelooflijk klinkt dat er mensen zijn die het niet voor elkaar krijgen een goede pannenkoek te bakken. Ik snap het wel. Pannenkoeken bakken is simpel, maar je moet je wel aan een paar basisregels houden.

Gouden regels bij het bakken van pannenkoeken

  1. Maak de pan die je gebruikt goed heet,
  2. Zorg voor een klontvrij beslag van de juiste dikte,
  3. Bak je pannenkoeken in roomboter,
  4. Voeg voldoende eieren aan het beslag toe,
  5. Draai de pannenkoek om wanneer de bovenzijde ‘droog’ is.

Pittige Pannenkoeken

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: WereldDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totaal

30

minutes

Basis beslag

  • 250 gram bloem

  • 2 eieren

  • snuf zout

  • 1/2 liter melk

  • Extra voor de pit
  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • scheutje olijfolie

  • Om te bakken
  • roomboter

  • 200 gram ontbijtspek

  • Om te serveren
  • Suikerstroop en/of appelstroop, agave stroop, poedersuiker etc.

Werkwijze

  • Zet een grote pan met water op een pit en breng aan de kook, zet er een groot bord op waar je de pannenkoeken op kunt warmhouden. Zet ook een (of twee) koekenpannen op het vuur om warm te maken.
  • In een pannetje fruit je de knoflook, de fijngesneden ui, peper en kruiden tot de ui glazig is. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak die een minuutje mee. Zet even weg om wat af te koelen.
  • Doe de bloem in een kom met wat zout. Stort de 2/3 van de melk bij de bloem en maak met een garde een dik, klontvrij beslag. Klop er een voor een de eieren door.
  • Klop de rest van de melk door het beslag, voeg de ui en kruiden toe en meng goed door elkaar. Leg de spek klaar voor gebruik.Pittige Pannenkoeken
  • Doe een klontje boter in de koekenpan, leg er 2 plakken spek in en schep er voldoende beslag op zodat de bodem van de pan bedekt is. Zet het vuur niet te hoog, wacht tot de bovenzijde van de pannenkoek droog is en draai hem dan om. Is de pannenkoek aan de onderzijde te donker? Zet dan het vuur lager. Is de pannenkoek aan de bovenkant wel droog, maar aan de onderzijde nog bleek? Zet dan het vuur wat hoger.Pittige Pannenkoeken
  • De pannenkoeken die klaar zijn leg je op het bord op de pan met water, zo houd je ze warm.Pittige Pannenkoeken
  • Serveer de pannenkoeken met een lekkere zoete topping. Eet lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

­čĄ× Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

 

Geef een reactie