Wij zijn gek op soep. Als er soep is, dan gaat deze mee als lunch. Persoonlijk eet ik soep graag als ontbijt. Soep is namelijk een prima begin van de dag. Veel smaakvoller dan een bak yoghurt, veel beter weg te krijgen dan een droge snee brood. Maar goed, smaken verschillen uiteraard. De meest mensen zullen zich prettiger voelen bij een soep als lunch, of als de dag al een eind op weg is, maar het nog wel even duurt voor er een maaltijd op tafel staat.
Soep doet het eigenlijk overal en altijd wel goed. En, er is voor iedere smaak wel een soep te bedenken.
Vandaag mijn recept voor een snelle, pittige kerriesoep met stukjes spek en kip.
Pittige Kerriesoep
Course: Lunch, Soep, Tussendoor, VoorgerechtCuisine: WereldDifficulty: Simpel1.5
Liter10
minutes40
minutes50
minutesIngrediƫnten
150 gram kippendijen
150 gram spekreepjes
1 rode peper met pitjes
2 centimeter gember
klein stukje spitskool
1 grote ui
2 kleine aardappels
2 tenen knoflook
2 flinke eetlepels kerrie masala
1 theelepel gedroogde koriander
200 cl kokosmelk
olijfolie
1,5 liter kippenbouillon (of 3 blokjes en 1,5 liter water).
Werkwijze
- Snipper de ui, snijd de knoflook in plakjes en de peper in dunne ringen. Rasp de gemberwortel.
- In een pan verwarm je een scheutje olijfolie. Bak daarin eerst de spekjes uit, daarna de klein gesneden kip toevoegen. Bak een paar minuten om en om. Voeg dan de ui, knoflook, peper en gember toe en fruit nog een paar minuten mee.
- Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes, snijd de kool in kleine stukjes. Voeg aan de pan toe en doe er nu ook de kerrie en koriander bij. Roerbak nog 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 20 – 30 zachtjes doorkoken. Zet het gas uit en voeg de kokosmelk toe. Roer goed om en laat afkoelen, of serveer direct.
Bij opwarmen nu niet meer aan de kook brengen.
Eet lekker!