Een maaltijd als deze maak ik niet alleen omdat het zo lekker is, ik maak het ook omdat het supersnel is, weinig ingrediënten nodig vraagt en werkelijk heel eenvoudig te bereiden is. Een pasta met pesto en een op de grillpan geroosterd stukje rundvlees. ‘On the side’ nog een kleine salade voor de nodige vitamientjes.
Details
4 personen
20 minuten
10 minuten
Ingrediënten
1 pak pasta (spaghetti nummer 5)
1 bos basilicum
150 gram pijnboompitten
olijfolie
1 teen knoflook
- Voor de salade
een stukje komkommer
handje trostomaatjes
2 eetlepels balsamico
2 eetlepels olijfolie
handje rucola
- Voor het gegrilde rundvlees
400 gram mager rundvlees
zout en peper
Werkwijze
- Zorg dat je vlees ruim van te voren uit de koeling is gehaald. Op kamertemperatuur is het hoogst haalbare.
- Zet een ruime pan water op voor de pasta. Verwarm ook alvast de grillpan op een matig vuur. Verwarm een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten een paar minuten, zonder olie o.i.d.
- Doe de basilicum, de knoflook, een beetje zout en ruim olijfolie in een keukenmachine en vermaal dit tot een pesto, samen met de geroosterde pijnboompitten.
- Snijd de komkommer in kleine stukjes, halveer de tomaatjes en leg deze vast op de borden met wat olijfolie en balsamico er over gedruppeld.
- Smeer het vlees in met wat olijfolie. Zet het vuur onder de grillpan op middelhoog. Leg het hele stuk vlees – zonder zout – op de hete grillpan. Laat een paar minuten met rust, draai het vlees om wanneer het makkelijk loskomt van de bodem van de pan. Zet dan het vuur lag en grill nog een minuut of 4. Haal daarna het vlees van de pan en laat 5 minuten rusten.
- In deze 5 minuten kook je de pasta. Voor het afgieten 1 grote soeplepel kookvocht veilig stellen. Na afgieten NIET AFSPOELEN, dat is namelijk dodelijk voor je pasta. De pesto wil er dan niet meer aan hechten.
- Roer de pesto door de pasta, maak eventueel wat soepeler door het bewaarde kookvocht toe te voegen. Leg op ieder bord wat rucola en schep op ieder bord een hoeveelheid pasta.
- Snijd het rosé vlees in mooie repen en serveer op de pasta.
Zet zout en peper op tafel, laat een ieder zijn pasta en vlees zelf op smaak brengen.
Eet smakelijk!