Je kent het vast wel. Je hebt nog een restje van dit, in de koelkast ligt nog een beetje van dat. Wanneer ik geen zin heb om naar winkel te lopen en er liggen nog wat restantjes dan draai ik daar een maaltijd van in elkaar. Dat is overigens helemaal geen armoe en levert met regelmaat verrassend lekkere maaltijden op. Vandaag het recept voor een ‘Pasta Polonaise’. Het is een maaltijd welke binnen een half uurtje op tafel staat. De naam ‘Polonaise’ bedacht ik toen ik de verschillende ingrediënten op de tafel had uitgestald.
Dit recept is niet per se bedoeld om letterlijk na te maken. Het is meer om te laten zien dat je ook zonder recept, door te gebruiken wat je hebt, een heerlijke maaltijd kunt serveren.
Pasta Polonaise
Course: HoofdgerechtCuisine: WereldDifficulty: Simpel4
personen10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
500 gram spaghetti
250 gram spekjes
2 tenen knoflook
1 prei
1 sjalot
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels runderfond
olijfolie
peper en zout
stukje oude kaas
Werkwijze
- Zet een grote pan water op, rooster de pijnboompitten in een droge pan. Snipper de ui en knoflook, snijd de prei in de lengte in en snijd er daarna dunne, halve ringen van. Spoel de prei onder de kraan af. Rasp het stukje oude kaas.
- Bak de spekjes in een klein scheutje olijfolie in een hapjespan. Niet helemaal krokant, tot ze een mooi kleurtje krijgen. Fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten mee. Voeg daarna de prei toe en de fond. Doe de kappers en de pijnboompitten erbij en laat nog heel even door warmen.
- Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af, voeg de spekjes toe en hussel minimaal een minuut door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta met geraspte kaas.
Eet lekker!