Pasta Pesto Tonijn

Pasta Pesto Tonijn

Vandaag mijn recept voor een Pasta Pesto met tonijn. Pasta met een pesto is niet alleen heel lekker, het is ook een gerechtje dat je niet veel meer tijd kost dan de kooktijd van de pasta; een minuut of 10. Met een Pasta Pesto kun je eindeloos variëren. Vandaag mijn recept voor een Pasta Pesto met tonijn.

Pasta Pesto Tonijn

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Simpel
Porties

6

Personen
Bereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totaal

10

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti (no3)

  • 2 blikjes lijngevangen tonijn

  • 50 gram parmezaan + 50 extra

  • 2 tenen knoflook

  • 1 bos basilicum

  • olijfolie

  • 30 gram pijnboompitten

  • Peper en zout

Werkwijze

  • Zet een ruime pan water op met wat zout
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan
  • Maal van de pijnboompitten, basilicum, knoflook, parmezaan en een flinke scheut olijfolie een grove pesto
  • Kook de spaghetti 5 minuten (de nummer 3 is een dunne spaghetti en heeft een korte kooktijd). Giet de pasta af, NIET AFSPOELEN*, en roer de pesto door de pasta (minimaal 1 minuut).
  • Serveer de pasta met een handje afgegoten tonijn en geraspte parmezaan.

Aantekeningen

  • *Pasta afspoelen onder de koude kraan (‘want dan plakt het niet aan elkaar’) is dodelijk voor de pasta. Je spoelt de zetmeel van de pasta waardoor bijvoorbeeld de saus er ook niet meer aan wil hechten. Ben je al bang voor plakkerige pasta, voeg dan na het afgieten een scheutje olijfolie toe. Smaakt ook nog eens lekker.

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

One Comment

  1. Pingback: Pasta Pesto Salsa ai Funghi - De Keuken van Quest

Geef een reactie