Vandaag mijn recept voor een Pasta Pesto met tonijn. Pasta met een pesto is niet alleen heel lekker, het is ook een gerechtje dat je niet veel meer tijd kost dan de kooktijd van de pasta; een minuut of 10. Met een Pasta Pesto kun je eindeloos variëren. Vandaag mijn recept voor een Pasta Pesto met tonijn.
Pasta Pesto Tonijn
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: SimpelPorties
6
PersonenBereiding
5
minutesKooktijd
5
minutesTotaal
10
minutesIngrediënten
500 gram spaghetti (no3)
2 blikjes lijngevangen tonijn
50 gram parmezaan + 50 extra
2 tenen knoflook
1 bos basilicum
olijfolie
30 gram pijnboompitten
Peper en zout
Werkwijze
- Zet een ruime pan water op met wat zout
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan
- Maal van de pijnboompitten, basilicum, knoflook, parmezaan en een flinke scheut olijfolie een grove pesto
- Kook de spaghetti 5 minuten (de nummer 3 is een dunne spaghetti en heeft een korte kooktijd). Giet de pasta af, NIET AFSPOELEN*, en roer de pesto door de pasta (minimaal 1 minuut).
- Serveer de pasta met een handje afgegoten tonijn en geraspte parmezaan.
Aantekeningen
- *Pasta afspoelen onder de koude kraan (‘want dan plakt het niet aan elkaar’) is dodelijk voor de pasta. Je spoelt de zetmeel van de pasta waardoor bijvoorbeeld de saus er ook niet meer aan wil hechten. Ben je al bang voor plakkerige pasta, voeg dan na het afgieten een scheutje olijfolie toe. Smaakt ook nog eens lekker.
Pingback: Pasta Pesto Salsa ai Funghi - De Keuken van Quest