Pasta Pesto Salsa ai Funghi

Pasta Pesto Salsa ai Funghi

Dit recept voor Pasta Pesto Salsa ai Funghi is één van vele variaties die je kunt maken op een pasta met pesto als basis. Wij eten de pasta pesto regelmatig. Met bijvoorbeeld tonijn of rundvlees of gewoon heel snel met slechts pesto en kaas. Deze versie, de Pasta Pesto Salsa ai Funghi, met een lichte witte saus met champignons viel ook bijzonder goed in de smaak. Er komt geen pakje aan te pas, is gemakkelijk te bereiden en staat in een mum van tijd op tafel.

Pasta Pesto Salsa ai Funghi

Recipe by Berend QuestCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram fusilli

  • 250 gram spekblokjes

  • 1 doosje champignons

  • 50 ml slagroom

  • 50 ml witte wijn

  • 50 ml bouillon van botten (en anders wat meer wijn, maar géén zout bouillonblokje)

  • 1 sjalot

  • 1 rood pepertje

  • vers gemalen peper

  • sap van een halve citroen

  • 25 gram parmezaan

  • Voor de pesto
  • 1 bos verse basilicum

  • 50 gram pijnboompitten

  • 50 gram parmezaan

  • 1 scheut olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 3 takken verse oregano

Werkwijze

  • Zet een ruime pan water op het vuur met wat zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe de pijnboompitten met de basilicumblaadjes, de oreganoblaadjes, parmezaan, de teen knoflook en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine (of met de staafmixer) en maal tot een grove pesto.
  • Bak de spekjes uit in eigen vet met een klein scheutje olijfolie. Bak de spek goudbruin en mooi knapperig. Schep de spekjes uit het vet en zet apart.
  • Snipper de sjalot, snijd het pepertje fijn en de champignons in kwarten. Bak de champignons op hoog vuur in het hete vet van de spekjes. Als de champignons goed aangebakken zijn voeg je de sjalot toe en fruit deze even een paar minuutjes mee. Blijf omhusselen, de ui niet laten ‘blakeren’. Blus af met het citroensap. Voeg nu de witte wijn, bouillon en de slagroom toe. Voeg nu ook de parmezaan toe. Zet het vuur laag.
  • Terwijl de saus op laag vuur pruttelt kook je de fusilli beetgaar.
  • Giet de pasta af, roer de pesto er door. Schap de pasta op borden, schep er wat spekjes over en maak af met een paar scheppen champignons en de saus. Eventueel serveer je er nog wat parmezaan naast.
    Eet lekker!
close

ReceptReQuest

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Ontvang GRATIS nieuwe recepten in de mailbox!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie