Dit recept voor Pasta Pesto Salsa ai Funghi is één van vele variaties die je kunt maken op een pasta met pesto als basis. Wij eten de pasta pesto regelmatig. Met bijvoorbeeld tonijn of rundvlees of gewoon heel snel met slechts pesto en kaas. Deze versie, de Pasta Pesto Salsa ai Funghi, met een lichte witte saus met champignons viel ook bijzonder goed in de smaak. Er komt geen pakje aan te pas, is gemakkelijk te bereiden en staat in een mum van tijd op tafel.
Pasta Pesto Salsa ai Funghi
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig4
personen15
minutes15
minutes30
minutesIngrediënten
500 gram fusilli
250 gram spekblokjes
1 doosje champignons
50 ml slagroom
50 ml witte wijn
50 ml bouillon van botten (en anders wat meer wijn, maar géén zout bouillonblokje)
1 sjalot
1 rood pepertje
vers gemalen peper
sap van een halve citroen
25 gram parmezaan
- Voor de pesto
1 bos verse basilicum
50 gram pijnboompitten
50 gram parmezaan
1 scheut olijfolie
1 teentje knoflook
3 takken verse oregano
Werkwijze
- Zet een ruime pan water op het vuur met wat zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe de pijnboompitten met de basilicumblaadjes, de oreganoblaadjes, parmezaan, de teen knoflook en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine (of met de staafmixer) en maal tot een grove pesto.
- Bak de spekjes uit in eigen vet met een klein scheutje olijfolie. Bak de spek goudbruin en mooi knapperig. Schep de spekjes uit het vet en zet apart.
- Snipper de sjalot, snijd het pepertje fijn en de champignons in kwarten. Bak de champignons op hoog vuur in het hete vet van de spekjes. Als de champignons goed aangebakken zijn voeg je de sjalot toe en fruit deze even een paar minuutjes mee. Blijf omhusselen, de ui niet laten ‘blakeren’. Blus af met het citroensap. Voeg nu de witte wijn, bouillon en de slagroom toe. Voeg nu ook de parmezaan toe. Zet het vuur laag.
- Terwijl de saus op laag vuur pruttelt kook je de fusilli beetgaar.
- Giet de pasta af, roer de pesto er door. Schap de pasta op borden, schep er wat spekjes over en maak af met een paar scheppen champignons en de saus. Eventueel serveer je er nog wat parmezaan naast.
Eet lekker!